Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Πανελλήνια Εβδομάδα Εθελοντισμού - «Let’s do it Greece»
Το ''Let's do it World'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. 

Φέτος για τέταρτη φορά, φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη καμπάνια που "υιοθετήθηκε" από την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής “Ώρα για Δράση” και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Στην Ελλάδα τη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τρεις διαφορετικές δράσεις: στο Πεδίον του Άρεως, στο Αττικό Άλσος και στον Κόμβο Κηφισιάς, όπου η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εθελοντισμού. Στόχος είναι η στήριξη της εθελοντικής εκστρατεία «Let’s do it Greece» και η συμβολή της στον καθαρισμό και στην αισθητική βελτίωση των χώρων αυτών. 

Στην Αττική εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, σχολεία, Δήμοι, επιχειρήσεις, οργανωμένες ομάδες πολιτών και διάφοροι φορείς θα δώσουν το «παρόν» στα σημεία συνάντησης : Πεδίον του Άρεως στο άγαλμα Κωνσταντίνου (10:00π.μ.), Αττικό Άλσος στην κεντρική είσοδος (11 πμ.) στον Κόμβο Κηφισίας (Παράδεισος Αμαρουσίου (9 π.μ.)

Σκοπός μας μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας.