Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ μια πρωτοβουλία για πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης




Ήθελα να γράψω για τη πρωτοβουλία «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, που στην Ελλάδα συντονίζει η  Έλενα Ράπτη  και μέρες άγιες, που ‘ναι,  είναι ευκαιρία να αναρτήσω ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ στο THE GREEN EYE blog. Πρόκειται για  μια ιστορία κινούμενων σχεδίων με ελληνικούς χαρακτήρες, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίηση, αφού περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης. 


Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των γονιών. 



Όμως πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας;  Να βοηθήσουμε να αντιληφθούν τον κίνδυνο; Πώς θα τα κάνουμε να μας μιλήσουν σε περίπτωση, που κάποιος τα πλησιάσει με ύπουλες διαθέσεις και σκοπό;  «Το Μυστικό της Νίκης», η ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video) περνά όλα τα μηνύματα της καμπάνιας σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως στα παιδιά με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, συμβάλλοντας πολύ ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση όλων και εντέλει στην προστασία των παιδιών. 

Είναι παραγωγή της DVS Design, με την υποστήριξη της Media Strom και του ιδρύματος Λάτση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Η ταινία διανέμεται σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της χώρας μέσω DVD από τους κεντρικούς δήμους κάθε νομού. 

Το στόρυ του animation είναι ότι η Νίκη έχει ένα μυστικό, καθώς ένα άτομο από το οικείο περιβάλλον της θέλει να τη βλάψει. Την επίμαχη στιγμή, όμως, η Νίκη ξέρει τι πρέπει να κάνει για να προστατεύσει τον εαυτό της, γιατί γνωρίζει τον κανόνα του εσώρουχου. Το δικό σας παιδί γνωρίζει αυτόν τον κανόνα; Αν όχι, τότε αφιερώστε μερικά λεπτά για να παρακολουθήσετε μαζί το παρακάτω animation. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι!ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου