Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Οι οικολογικές βίλες στο Blackadore Caye του Leonardo DiCaprioΟ γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες Leonardo DiCaprio ανακοίνωσε στην αρχή του μήνα τα σχέδια του να χτίσει ένα οικολογικό ξενοδοχείο στο ιδιωτικό του νησί Blackadore Caye έκτασης περίπου 104 εκταρίων. Οι βίλες με τις μεγάλες πισίνες θα στοιχίσουν περισσότερο από 15 εκατομμύρια δολάρια η καθεμιά.  

 Το luxury eco-resort θα κτιστεί στο νησί, που έχει αγοράσει πριν μια δεκαετία, κοντά στην ακτή του Μπελίζ,  για $1.75 million και τα σχέδια του είναι να το μεταμορφώσει σε έναν φυσικό παράδεισο με τα πάντα... από ατελείωτες πισίνες μέχρι «καταφύγια ψαριών». Να αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε πολυτέλεια με οικολογικές κατασκευές και με μηδενικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συνεργάζεται με τον Paul Scialla, διευθυντής της νεουορκινέζικης εταιρείας Delos και σκοπεύει να λειτουργήσει το resort μέσα στο 2018. Είναι το τελευταίο του project ως επίμονος ακτιβιστής και τα εντυπωσιακά του σχέδια θα μεταμορφώσουν το νησί σε μια τεράστια περιοχή διατήρησης και φυσικό παράδεισο.   

Ένα φυτώριο θα μεγαλώνει εδώδιμα φύκια για να υποστηρίξει μια προστατευόμενη περιοχή manatee και μαγκρόβια δέντρα θα ξαναφυτευθούν για να εγκαταστήσουν είδη, που εισβάλλουν στο ντόπιο περιβάλλον.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια δείχνουν τις βίλες να χτίζονται κατά μήκος στην άκρη της θάλασσας πάνω σε κατασκευασμένα κοράλια και με ενυδρεία από κάτω. Ο Λέο κατέχει το νησί μαζί με έναν συνέταιρο, τον Jeff Gram, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του το κοντινό πολυτελέστατο αθλητικό Cayo Espanto Island Resort.   

Οι καινούργιες πολυτελέστατες οικολογικές βίλες με τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα θα ενοικιάζονται περίπου στις 2.000 δολάρια τη βραδιά και σίγουρα θα έχουν μεγάλη ζήτηση. Ενώ όλη η ανοικοδόμηση θα παρακολουθείται από ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι θα καταγράφουν τις επιπτώσεις στο  περιβάλλον. 

Ο DiCaprio δήλωσε ότι ο κύριος στόχος είναι να δημιουργήσουν κάτι, που θα αλλάξει τον κόσμο και το Belize είναι πραγματικά μοναδικό, καθώς διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο σύμπλεγμα κοραλιών στον πλανήτη... με είδη ψαριών, που δεν μπορείς να φανταστείς! Επίσης υπάρχουν οι ναοί των Μάγιας και η κουλτούρα της περιοχής. Ο οικοτουρισμός είναι μια βιομηχανία, που ανθίζει και ήδη στον κόσμο υπάρχουν 8 εκατομμύρια οικοτουρίστες. 

Όμως η ιδέα του Blackadore Caye είναι να προωθήσει αυτό που πραγματικά λέμε sustainability και πέρα από την απλή ενημέρωση για το περιβάλλον. Όπως δήλωσε και ο Scialla, δεν θέλουνε μόνο απλώς να κάνουν το λιγότερο κακό και τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά να κάνουν το νησί καλύτερο κι από πριν.