Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

φυσικές μάσκες ομορφιάς για ενυδάτωση


Οι περισσότεροι μπερδεύουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα με την ξηρή, αν και είναι διαφορετικές έννοιες, αφού το αφυδατωμένο δέρμα, αν και στερείτε νερό, μπορεί να μην είναι ξηρό. Η ξηρή επιδερμίδα στερείται από λιπαρά στοιχεία και πολύ πιθανόν να είναι και αφυδατωμένη. Η αφυδάτωση οφείλεται σε πολλούς λόγους και οργανικούς και εξωτερικούς παράγοντες...π.χ. ηλιοθεραπεία, κακή διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, λάθος κρέμες, κλιματολογικές συνθήκες γενικότερα...κ.λπ. Από το βασικότερο, που μπορείτε να κάνετε είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με άφθονο νερό.

1η μάσκα

2 κουταλιές σούπας μέλι

2 κουταλιές σούπας πολτός αβοκάντο

Λάδι ελιάς



Τα καλοκαίρια μου στο Μεσολόγγι, φτιάχναμε μια υπέροχη φυσική μάσκα με λίγο αυγοτάραχο, που σήμερα το χαβιάρι είναι πολύτιμο συστατικό σε πάμπολες κρέμες και μάσκες.

2η μάσκα

1 κουταλάκι χαβιάρι

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πολτός αβοκάντο

5-6 σταγόνες λεμονιού



Στα αφυδατωμένα πρόσωπα προτείνουν τη χρήση σέρουμ, όπου έχει καλύτερη διείσδυση στον επιδερμικό ιστό και στη συνέχεια η κρέμα «εγκλωβίζει» τα ενυδατικά στοιχεία μέσα στα κύτταρα. Καθημερινά, πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ είναι ιδανικό.



3η μάσκα

1 κουταλιά σούπας φρέσκο γιαούρτι

1 κουταλιά σούπας αλόη

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ή μέντας (ανάλογα με τη προτίμηση σας)




Το ελαιόλαδο βασικό συστατικό της ελληνικής διατροφής, περιέχει τις βιταμίνες Α και Ε, μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, σίδηρο, χαλκό και φωσφόρο... και γι’αυτό κάνει καλό στο αφυδατωμένο και ευαίσθητο δέρμα, αλλά και στα ταλαιπωρημένα μαλλιά και εύθραυστα νύχια. Και μη ξεχνάτε ότι έχει και ήπια αντιηλιακή δράση.



4η μάσκα

1 κουταλιά σούπας πολτός μπανάνας

1 κουταλιά σούπας πολτός ακτινίδιο

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μέλι



Για μια αφυδατωμένη επιδερμίδα προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα, και όχι καθαριστικά σαπούνια, εκτός αν είναι ειδικά για τη περίπτωση.



5η μάσκα

2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού καλαμποκάλευρο



Πάντα μετά το σκραμπ να απλώνετε μια ενυδατική μάσκα. Στα αφυδατωμένα πρόσωπα είναι καλό ένα ελαφρύ σκραμπ γκόμαζ 1 φορά τουλάχιστον την εβδομάδα. Η παρακάτω μάσκα μπορεί να γίνει και μάσκα πήλινγκ, αν προσθέσετε 1 κουταλάκι ζάχαρη.

6η μάσκα

1 κουταλιά σούπας πολτό αβοκάντο

1 κουταλάκι έλαιο τριαντάφυλλου

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο



Ο Έλληνας γιατρός του 2ο αι. μ.Χ., Γαληνός, θεωρείται ότι έχει δώσει τη πρώτη επίσημη συνταγή κρέμας προσώπου στην ιστορία της κοσμετολογίας.

Σ’ ένα μπεν μαρί βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας και το ανακατεύετε μέχρι να ρευστοποιηθεί. Προσθέτετε το μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι ροδόνερο, ¼ φλιτζανιού φυσιολογικό ορό και 1/8 του κουταλιού βόρακα. Το μείγμα πρέπει να γίνει ομοιόμορφο και γι’αυτό ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και το βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου