Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαιοσύνη για τη σκυλίτσα ΜΑΓΚΥ με πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ!Πρόστιμο 30.000 ευρώ επικύρωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον ταβερνιάρη, που τραυμάτισε θανάσιμα την σκυλίτσα «Μάγκυ», στα Νέα Στύρα Ευβοίας τον Ιούλιο. Η δολοφονία της σκυλίτσας είχε προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και στο εξωτερικό, καθώς και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την ψησταριά από φιλόζωους και φιλοζωϊκές οργανώσεις. Ο ιδιοκτήτης σκότωσε μια αδέσποτη σκυλίτσα, τη Μάγκυ, δελεάζοντάς την αρχικά με φαγητό και έπειτα  χτυπώντας μέχρι θανάτου στο κεφάλι με μια καρέκλα μπροστά στα μάτια των πελατών.


Συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου στα Νέα Στύρα της Εύβοιας, ιδιοκτήτης ψησταριάς δολοφόνησε  ένα αδέσποτο σκύλο  χτυπώντας την με μια βαριά ξύλινη καρέκλα στο κεφάλι, αφού πρώτα την δελέασε για να πλησιάσει με ένα κόκκαλο. Η σκυλίτσα τραυματίστηκε πολύ άσχημα στο κεφάλι και φιλοζωική οργάνωση της περιοχής αναγκάστηκε να της κάνει ευθανασία. Τώρα την επιβολή διοικητικού προστίμου 30 χιλιάδων ευρώ, θα ακολουθήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, αφού σε βάρος του ιδιοκτήτη ταβέρνας έχει σχηματιστεί δικογραφία. Η απόφαση για το πρόστιμο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Διάυγειας.
Για το θέμα υπήρχε από την αρχή  ενημέρωση και  συντονισμός  κινητοποίησης από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης και πολίτες απαιτούσαν δικαιοσύνη και γι' αυτήν την ψυχούλα, που το μόνο της σφάλμα ήταν ότι ήταν αδέσποτη. Τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν τόσο άγρια, που σύμφωνα με τις πληροφορίες η κτηνίατρος που εξέτασε τη σκυλίτσα δήλωσε συγκλονισμένη από τη βιαιότητα των χτυπημάτων. Με έγγραφο η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επικυρώνει χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον δράστη (12146/11-8-2014 Απόφαση) κ Κωνσταντίνο Λ. του Ελευθερίου. Ευχόμαστε το πρόστιμο να είναι αποτρεπτικό για μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου