Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Joel Salatin ο πιο καινοτόμος αγρότης του κόσμου
O Joel Salatin των Polyface Farms  παράγει αυτό που αποκαλεί “beyond organicmeats, δηλαδή «πέρα από τα βιολογικά κρέατα», που σημαίνει περιβαλλοντικά υπεύθυνη γεωκτηνοτροφία. Από τα χωράφια του τα προϊόντα φτάνουν στο τραπέζι κάθε αμερικανού σε όλη την χώρα... ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για πιο υγιεινή διατροφή. Η εταιρεία του Polyface, Inc. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με πολλά αντικείμενα και με βιολογικά, τοπική φάρμα αλλά με διεθνή δραστηριότητα.  Το πρωτοποριακό αγρόκτημα βρίσκεται στην κοιλάδα Virginias Shenandoah Valley.

Ο Τζόελ Σάλατιν χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό TIME ως “ο πιο καινοτόμος αγρότης του κόσμου”. Επίσης ο αγαπημένος δάσκαλος της permaculture Ντάρεν Ντόχερτυ ήρθε στην Ελλάδα πριν δυο χρόνια και ενημέρωσε για την permaculture, την αναγεννητική γεωργία και την αειφορία σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Αυτοί οι δύο σημαντικοί διανοητές και δάσκαλοι, που κάνουν πράξη όσα διδάσκουν, συναντιούνται σε ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για το σύμπαν του Αγροκτήματος Polyface του Σάλατιν, σε παραγωγή της σούπερ οικογένειας Χίναν-Ντόχερτυ, που μας κάνει γνωστό αυτό “που πρέπει να γίνει η νέα κανονικότητα”. 

Θα βρείτε πολλά βιντεάκια στο youtube από τα Polyface Farms… εκεί που ελεύθερα τα ζώα (αγελάδες, γουρούνια, κότες, γαλοπούλες...) βόσκουν στη φύση.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για ΒΙΝΤΕΟ