Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

φυσικά δροσερά κοκτέιλς

Κοκτέιλ λεμόνι – φράουλα

Υλικά (για 2 ποτήρια)
1 φλιτζάνι φράουλες
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
1 ½ φλιτζάνι παγωμένο νερό
6 παγάκια
2 ολόκληρες φράουλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός. Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατεύετε το λεμόνι, τη ζάχαρη και το μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό..μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.  Αδειάζουμε το μίγμα φράουλας από το μπλέντερ και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο νερό.


Sprakle ακτινίδιο και τζίντζερ

Υλικά (2 ποτήρια)
1 ακτινίδιο
1 ροδάκινο ώριμο
¼ του φλιτζανιού τρίμμα πάγου
Τζίντζερ έιλ
Ροδέλες ακτινίδιου
Εκτέλεση
Κόβουμε το ακτινίδιο και το ροδάκινο σε κύβους.  Βάζουμε στο μπλέντερ το ακτινίδιο, το ροδάκινο και το τρίμμα πάγου και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μοιράστε τα σε δύο ποτήρια και συμπληρώστε με τζίντζερ έιλ. Γαρνίρουμε με τη ροδέλα ακτινίδιου και σερβίρουμε αμέσως.

Παντς αγγέλων

Υλικά (για 20 άτομα)
1 κιλό τσάι μαύρο ή πράσινο
150 γρ. νερό
125 γρ. ζάχαρη
500 ml χυμός λεμονιού
1,75 λίτρο χυμό λευκού σταφυλιού
1,75 λίτρο σόδα
1 μεγάλο κομμάτι πάγου
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το τσάι, να γίνει δυνατό.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει αραιό σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το χυμό λευκού σταφυλιού και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν σερβίρουμε βάζουμε το μεγάλο κομμάτι πάγου μέσα σε ένα μπωλ...ρίχνουμε το μείγμα και τελευταία τη σόδα... ανακατεύουμε!