Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η γέφυρα κήπος της Joanna Lumley στον Τέμεση



Το όραμα της ηθοποιού Joanna Lumley για έναν «πλωτό παραδεισένιο κήπο», που θα κρέμεται πάνω από τον ποταμό Thames θα γίνει πραγματικότητα, αφού η αγγλική Κυβέρνηση ενέκρινε το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών για να υποστηρίξει τη κατασκευή του. Μπήκε λοιπόν και η τελική σφραγίδα της έγκρισης της γέφυρας, που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του London 2012 Olympic από τον δημιουργό Thomas Heatherwick. Ήδη η χρηματοδότηση του έργου ανακοινώθηκε και περιλαμβάνεται στον τελευταίο κυβερνητικό προϋπολογισμό, αν και θα στοιχίσει απ’ ότι υπολογίζουν πάνω από 150 εκατομμύρια λίρες.

Ήδη το μισό ποσό των 150 εκατομ. λιρών έχει συγκεντρωθεί από ιδιωτικές δωρεές και επιπρόσθετα μια «ένεση» 4 εκατομ.λιρών από την υπηρεσία συγκοινωνιών «Transport for London». Τον τελευταίο μήνα η Ms Lumley εγκαινίασε ένα trust για να οργανώσει τη χρηματοδότιση και κατασκευή της γέφυρας. Η ηθοποιός είχε πρωτοαναφέρει το concept πριν 15 χρόνια, με το θάνατο της Princess Diana, αλλά τελικά μόνο λόγω των London Olympics, είδε το όραμα της να γίνεται πιθανότητα.

Η Ms Lumley έχει εμπνευστεί τη γέφυρα από τις παιδικές της αναμνήσεις στους κήπους, που κάλυπταν σχεδόν ένα βουνό, στο πατρικό της σπίτι στη Μαλαισία. Έτσι ένωσε τις δυνάμεις της με τον Mr Heatherwick πέρσι, για να δημιουργηθεί μια γέφυρα πεζών, που θα ενώνει τις όχθες του Τάμεση, από Temple tube station στο South Bank. Οι οργανωτές λένε πως η γέφυρα δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το 2017.

Eπίσης ο αγγλικός Κυβερνητικός Προϋπολογισμός περιλαμβάνει μια χρηματοδότηση περαιτέρω κατά 50 εκατομ. λίρες για να ανακαινιστεί ο railway station του Gatwick Airport, και αυτά ως μέρος των £375 εκατομ. λιρών του γενικότερου επενδυτικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου