Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ένα σχολείο με πρόβλημα θέρμανσης και η καμπάνια της Greenpeace



Η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει στους Στρόπωνες της Εύβοιας και το κρύο να γίνεται τσουχτερό. Η ομάδα της Greenpeace επισκέφθηκε και πάλι το σχολείο και μιλήσαν με τους γονείς και τους 2 δασκάλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είδανε και οι ίδιοι πως το κτίριο αυτό, πραγματικά «μπάζει από παντού». Ένιωσαν το κρύο εντονότερα μέσα απ’ ότι έξω από αυτό. Η καμπάνια για τη στήριξη των μαθητών ξεκίνησε... Ζήτησαν από τους 19 μαθητές να ζωγραφίσουν το καινούριο, ζεστό σχολείο, που ονειρεύονται.
Μπορείς να βοηθήσεις να το κάνουμε πραγματικότητα και να αποδείξουμε κάτι πολύ σημαντικό;

Ένα σχολείο, όπως εκατομμύρια άλλα κτίρια στην Ελλάδα... Παλιό κτίριο και παγωμένο, με τις ανάγκες του για πετρέλαιο να ξεπερνούν το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό του. Παιδιά 4-12 ετών, που τις περισσότερες μέρες είναι με τα μπουφάν στην τάξη, όπως και στο σπίτι τους μετά, καθώς η θέρμανση αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Η Greenpeace προτείνει... Να χρησιμοποιήσουμε αυτό το δημοτικό σχολείο στους Στρόπωνες Εύβοιας σαν παράδειγμα για να δείξουμε ότι υπάρχουν πραγματικές λύσεις και ότι δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο, που μας επιβάλλεται ως η κυρίαρχη επιλογή για να ζεσταθούμε. Θα ξεκινήσουμε την ενεργειακή αναβάθμισή του με αυτές τις βασικές παρεμβάσεις:
-Θερμομόνωση του κτιρίου
-Αντικατάσταση των κουφωμάτων και των τζαμιών
-Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου από νέο υπερσύγχρονο λέβητα πέλλετ
-Ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά το τέλος των εργασιών που θα μετρήσει και θα αποτυπώσει τα οφέλη τους.

Έχουμε μόλις 1 μήνα

Όλες αυτές οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα γιατί αλλιώς θα μας προλάβουν ο χειμώνας και το χιόνι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου