Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Το «Άστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο



Το Ψηφιακό Πλανητάριο, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρουν μια σειρά από ειδικά εορταστικά προγράμματα και πρωτότυπες δράσεις για τα Χριστούγεννα. Στο θόλο του Πλανηταρίου θα προβάλλεται «Το 'Αστρο των Χριστουγέννων», μια ψηφιακή παράσταση για μικρούς και μεγάλους!  Ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη Βηθλεέμ, η παράσταση ξεδιπλώνει τα ιστορικά, αλλά και με επιστημονικά δεδομένα, ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα (εισιτήριο 6 ευρώ για ενήλικες, 4 ευρώ για παιδιά). Επίσης το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 θα παιχτεί η δωρεάν θεατρική παράσταση «Αισώπου κόμιξ», μια διαδραστική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» για παιδιά 5-12 ετών. Πρόκειται για μουσικά παιχνίδια εμπνευσμένα από τα παραμύθια του Αισώπου.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 θα γίνει εκδήλωση με θέμα: «Αίσωπος και τεχνολογία. Ένα αφηγηματικό ταξίδι στην εποχή του Αισώπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας», που προτείνεται για παιδιά έξι ετών και άνω, με ελεύθερη είσοδο. Η οργάνωση της δράσης γίνεται από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας θα παρουσιάζεται η εορταστική ενότητα με θέμα «H Επιστήμη στον ρυθμό της μουσικής των Χριστουγέννων». Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με παράξενα όργανα, να μάθουν για τον ήχο και τη διάδοσή του.. επίσης  θα δουν εντυπωσιακά πειράματα και υλικά «να χορεύουν», ενώ θα πουν τα κάλαντα. Το εορταστικό πρόγραμμα πραγματοποιείται από τις 26 έως 30 Δεκεμβρίου και από τις 2 έως 6 Ιανουαρίου 2014.

Τέλος η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα «Χριστούγεννα με τον παππού Αίσωπο». Η εικαστική έκθεση «Ο κόσμος του Αισώπου» με δημιουργίες από σύρμα και χαρτί, θα σας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο του Αισώπου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 20 Δεκεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 08:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο ώρες 08:30-15:30 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου