Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ελλήνων γεύσεις... με τη Ντίνα Νικολάου στη Λήμνο!


Αυτή την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 15.00, η εκπομπή «Ελλήνων γεύσεις» της σεφ Ντίνας Νικολάου επισκέφθηκε τη Λήμνο και παρουσίασε συνταγές εμπνευσμένες από τα αγνά λημνιώτικα υλικά.   

Είναι η νέα εκπομπή της Ντίνας Νικολάου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, που Κυριακάτικα μας ταξίδεψε στο Βόρειο Αιγαίο και στην πατρίδα του πατέρα μου, τη Λήμνο! Συνταγές με χειροποίητα φλoμάρια και σάλτσα με λουκάνικο,  ζυμωτό χωριάτικο ψωμί Λήμνου ποικιλίας αυλεύρι μαυραγάνι, μηλόπιτα με μούστο από μοσχάτο Αλεξανδρείας. 
Η Ντίνα Νικολάου με τον οινοποιό κ.Χατζηγεωργίου
Εκεί όπου η τοπική κουζίνα διατηρεί την παράδοσή της, συντροφιά με το περίφημο Λήμνιο κρασί.Όπως είπε και στην εισαγωγή της εκπομπής η Ντίνα Νικολάου: “Σαββατοκύριακο σημαίνει στιγμές αφιερωμένες στην οικογένεια, έτσι τί πιο όμορφο από το να ετοιμάσεις ένα πλούσιο γεύμα για τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Μια διαφορετική πρόταση με τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Λήμνου, φλομάρια γκρατινέ με κιμά λουκάνικου, υπέροχη σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλια και γιαούρτι, και μια γλυκιά απόλαυση.. μηλόπιτα με πετιμέζι και γλυκό Λήμνιο κρασί...”