Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

φυσικά κοκτέιλ



ο καιρός είναι υπέροχος.... απολαύστε φυσικά κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο!


Χυμός ντομάτας a la provencale

Υλικά
250 ml ντοματοχυμό
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
4-5 σταγόνες χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
2-3 παγάκια

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, στο οποίο προσθέτετε παγάκια, αν θέλετε!
 


Απεριτίφ με αβοκάντο

Υλικά
1 μέτριο ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο αγγούρι
Χυμός 1 λεμονιού
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φλιτζάνια τρίμμα πάγου
Ροδέλες λεμονιού ή φλούδες αγγουριού (κομμένες σε σπείρα για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε το αγγούρι και το αβοκάντο. Τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε το μαϊντανό και το χυμό του λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το τρίμμα πάγου και ξαναχτυπάτε  Μοιράζετε το μείγμα, σουρώνοντας το με μια σήτα. Γαρνίρετε τα ποτήρια με τις ροδέλες του λεμονιού ή αγγουριού...

 
Κοκτέιλ μαϊντανού

Υλικά
Χυμός μαϊντανού
Χυμός σέλερι
Χυμός σπανάκι
Χυμός καρότου
Χυμός νεροκάρδαμου
Φύλλα νεροκάρδαμου

Εκτέλεση
Οι χυμοί ετοιμάζονται στον αποχυμωτή και μετά τους ανακατεύετε όλους μαζί. Σερβίρετε αμέσως σε χαμηλά φαρδιά ποτήρια, τα οποία γαρνίρετε με φύλλα.


Φραπέ μπανάνα – φράουλα

Υλικά
1 φλιτζάνι κρύο γάλα
1 φλιτζάνι γιαούρτι φράουλα
2 μπανάνες
1 κουταλιά λεμόνι
Μερικά παγάκια

Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα (περίπου 20 δευτερόλεπτα). Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια, στα οποία έχετε βάλει τα παγάκια.