Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η διεκδίκηση... μια ελληνική συμμετοχή για μια θέση στο παγκόσμιο φόρουμ του ΟΗΕ



Ο  εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης διαγωνίστηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο φόρουμ Global Landscapes Forum για δράσεις, που στοχεύουν στην προστασία των τοπίων και την ανάπτυξη της γεωργίας. Η διαδικτυακή ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και πληροφορίες για το project Νο 150 θα βρείτε εδώ: http://www.landscapes.org/vote-youth-speakers-submissions-part-10/#.UoADnpQY0zJ   Αξίζει να γράφουμε για τέτοιες προσπάθειες. Ο κ. Γεωργιάδης συμμετείχε με 3 projects: τον οικογενειακό βιολογικό ελαιώνα του "Calypso" στη Μάκρη, την διαδικτυακή πλατφόρμα "We Deliver Taste" και το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Γεωργία στην Κρίση;" (www.vimeo.com/foodpolitics), που δημιούργησε το 2012.

Ο δημοσιογράφος διακρίθηκε στα βραβεία Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας του Reuters, ενώ το ντοκιμαντέρ του ανακηρύχθηκε το καλύτερο μικρού μήκους του περσινού Arclight Documentary Film Festival στο Λος Αντζελες. Το ντοκιμαντέρ «Farming On Crisis?», σε σκηνοθεσία Χάρη Ντώνια, καταγράφει ένα ταξίδι του ρεπόρτερ Παύλου Γεωργιάδη κατά μήκος της χώρας, όπου ανακαλύπτει τις ιστορίες νέων σε ηλικία αγροτών και τις προοπτικές αναβάθμισης της οικονομίας μέσα από τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. Ο Παύλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είναι ο εμπνευστής της Συντροφιάς Slow Food Θράκης. Επαγγελματικά ειδικεύεται στην Εθνοβιολογία, με ερευνητική εμπειρία στην Ινδία, την Ταϋλάνδη και την Κίνα.

Ο Παύλος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου με πτυχίο στην Βοτανική και μεταπτυχιακό στην Βιοποικιλότητα και Ταξινόμηση Φυτών. Αναζητώντας ένα διεπιστημονικό πεδίο για εφαρμογή της εμπειρίας του στην Βοτανική, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Hohenheim στη Στουτγάρδη για ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στην Προστασία του Περιβάλλοντος και Αγροτική Παραγωγή, ενώ κάνει διδακτορικό στις Κοινωνικές Επιστήμες του Αγροτικού Τομέα. Έχοντας εργαστεί με διατροφικές και αγροτικές κοινότητες σε περισσότερες από 10 χώρες, ασχολείται με θέματα διατροφικής ηθικής, βιώσιμης πολιτικής και αειφορίας και συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα νέων που προωθούν την καλή, καθαρή και δίκαια διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου