Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Οι Κυκλάδες φυτεύουν και παράγουν βιολογικά!



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: Βιολογικές Καλλιέργειες - Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες Οι «σπόροι» που φυτευτήκαν και προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον. Θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, 17:00 - 21:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ερμούπολη - Σύρος και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Τήνος, Άνδρος καθώς και στην Αμοργό (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Κύριος στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των εμπειριών των εκπαιδευομένων και των πρωτοβουλιών συστάσεως ομάδων ανάπτυξης σχετικών δραστηριοτήτων στα νησιά των Κυκλάδων καθώς και η ανάπτυξη διαλόγου και προτάσεων για μελλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες και υποστήριξης αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 22810 83659, 82346 και στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
Διαβάζοντας το Πρόγραμμα Ημερίδας, που είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου & του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Ν. Αιγαίου, κ. Γεώργιος Πουσσαίος, o Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, o Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, ο Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, κ. Νίκος Χρυσόγελος, ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος – Συνεργάτης του Αγρόραμα... Στις 20:00 έχει προγραμματιστεί η ομιλία με τίτλο «Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές - Καλλιέργεια Βιολογικών Αρωματικών Φυτών στη Νάξο» από τον κ. Νίκο Χατζηανδρέου, Ιδρυτή του Organic Islands, επίσης θα ακολουθήσει το θέμα «Ο Βοτανικός Πλούτος της Ελλάδας ως Εξαγώγιμο Προϊόν» από την κ. Ευαγγελία Κουτσοβούλου, Ιδρύτρια Daphnis and Chloe... Για τις «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στον Αγροτικό Χώρο» θα αναλύσουν ο κ. Αντώνης Μαραγκός, Υπεύθυνος Αναπτυξιακών Θεμάτων, Επιμελητήριο Κυκλάδων και κ. Θεόφιλος Παπαγεωργίου, Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΝΑΙ
κατάστημα οργανικών στη Μύκονο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου