Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

21 & 22 Νοεμβρίου 2013 OPENDAYS 2013 - LOCAL EVENTS



«Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις ξεκινούν δυναμικά για το 2020»

Η Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν Διήμερη Επιστημονική Εκδήλωση, Ημερίδα και Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με θεματικούς άξονες το Περιβάλλον, την Υγεία και την Κλιματική αλλαγή!

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στις 21 & 22 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία»). Η διήμερη επιστημονική εκδήλωση OPENDAYS 2013 - LOCAL EVENTS: «Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ευρώπης ξεκινούν δυναμικά για το 2020» θα περιλαμβάνε συγκεκριμένες δράσεις στο πλαίσιο της ετήσιας ευρωπαϊκής συνάντησης Περιφερειακών και Τοπικών αρχών OPEN DAYS και θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Σωρανού Εφεσίου 4 – πίσω από το Νοσοκομείο “Σωτηρία”- Σταθμός Μετρό: Κατεχάκη).

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
         στις 21 Νοεμβρίου 2013, ώρα 09:00 -19:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή. Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και την Υγεία. Ενσωμάτωση Γνώσης και Εφαρμογή πολιτικών προσαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»
         στις 22 Νοεμβρίου 2013, ώρα 12:30 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί Διάλεξη, με θέμα «7o Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον: Ζώντας καλά μέσα στα όρια του πλανήτη μας». Το θέμα θα αναλύσει ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
         Επιπλέον, στις 22 Νοεμβρίου, κατά τα διαστήματα 09:30 – 12:30 και 14:00 – 17:00, θα γίνουν τέσσερα Εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική αλλαγή. Σκέψου Παγκόσμια. Δράσε Τοπικά!»

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει μέσα από τις θεματικές της:
α) να συγκεντρώσει σημαντικούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της Κλιματικής αλλαγής στο Περιβάλλον και την Υγεία. Οι φορείς αυτοί θα αναλύσουν παραδείγματα καλών πρακτικών και θα παρουσιάσουν εργαλεία λήψης αποφάσεων
β) να προωθήσει, μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, τη δημιουργία συμπράξεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής
γ) να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες, καθώς και να προωθήσει την εφαρμογή πολιτικών διαχείρισης των θεμάτων που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την Υγεία.
Ειδικά, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την Κλιματική αλλαγή - Σκέψου Παγκόσμια - Δράσε Τοπικά» απευθύνονται σε εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος, σύγχρονων τεχνολογιών, καλών πρακτικών, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εκπαίδευσης.


Παράλληλα, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
- Στις 23/11/2013 (10:00 – 12:00) και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί θεματική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βραυρώνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
- Στις 24/11/2013 (10:00 με 13:00) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού στον Υγρότοπο Αρτέμιδας (Αλυκές – Αγ. Νικόλαος Λούτσα). Η εθελοντική δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και τον Δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου