Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση Κρασιών Πελοποννήσου 2013 - Οίνοι Πελοποννήσου "Αυθεντικά Ελληνικά Αμπελοτόπια"



Έγινε και φέτος η φθινοπωρινή οινική έκθεση των κρασιών της Πελοποννήσου, σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μ.Βρετανία. Φτάσαμε περίπου στις 4 μμ με τη φίλη Μαρία, ενώ ήδη το κοινό είχε αρχίσει να έρχεται από τις 13:00... και η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις 20:00 μμ.  Δοκιμάσαμε μερικά κρασιά από τα 28 οινοποιεία, που συμμετείχαν για το 2013,  μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, αν και φέτος η προσέλευση τόσο κόσμου, έκανε λίγο δύσκολη τη δοκιμή των οίνων.  Αυτή ήταν η 8η κατά σειρά ετήσια γευστική δοκιμή στην Αθήνα με το νέο σλόγκαν «Οίνοι Πελοποννήσου: Αυθεντικά Ελληνικά Αμπελοτόπια»!

Δεν σταθήκαμε τυχερές για να αποκτήσουμε μία από τις 7 φιάλες magnum μετά από κλήρωση, που γινόταν ανά μία ώρα. Η ευλογημένη Πελοπόννησος.. ευλογημένη από τους θεούς του κρασιού είναι προικισμένη με από τους ωραιότερους αμπελώνες. Δύο από τις τέσσερις σημαντικούς αμπελώνες του ελληνικού κρασιού βρίσκονται εδώ, η Νεμέα και η Μαντινεία! Κρασιά γνωστά παγκοσμίως! Επίσης η Πελοπόννησος παράγει δύο από τα καλύτερα γλυκά κρασιά της χώρας, τη Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο Πατρών. Ακολουθεί η Malvazia της Μονεμβασιάς με δυναμική να ξεχωρίσει  ως από τα πιο αναγνωρίσιμα κρασιά της υφηλίου.

28 οινοποιεία απ’ όλη την Πελοπόννησο, τουλάχιστον 150 κρασιά για γευστική δοκιμή, ο κόσμος πολύς... Θα πω ότι φέτος...ίσως και ένα σημάδι της οικονομικής κρίσης, τα κρασιά δεν είχαν συνοδευτικά... Κάτι που συζητήθηκε έντονα, καθώς δεν υπήρχε όπως άλλες χρονιές... έστω λίγο τυρί ή ελιές, κράκερ ή αλλαντικό, παξιμαδάκια ή σοκολάτα... Επίσης ο καλός καιρός έκανε τον κόσμο να βγει έξω  και βέβαια η μεγάλη προσέλευση κοινού στην έκθεση, η οχλαγωγία, δυσκόλεψε την ήρεμη και πιο φινετσάτη διεξαγωγή της οινικής γευστικής δοκιμασίας.  Τα κρασιά μας δίνουν δυναμικό παρόν.... ευχόμαστε και του χρόνου ακόμη πιο δυναμικά!
Ηλέκτρα Κουτούκη & Μαρία Καραϊσκου

κρασιά ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Κτήμα ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΩΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου