Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πείτε ΟΧΙ στην ακραία γενετική μηχανική στα παγωτά



Ένα νέο συστατικό της γενετικής μηχανικής ετοιμάζεται να μπει στα αγαπημένα μας φαγητά... από τα παγωτά ως τις τούρτες γενεθλίων.  Το Synbio vanilla παράγεται από μια νέα ακραία φόρμα της γενετικής μηχανικής, που ονομάζεται «συνθετική βιολογία», η οποία είναι άγνωστη σαν επιστημονική φαντασία, αλλά όμως οι νομοθέτες αφήνουν ακόμη τις εταιρείες τροφίμων να τη αποκαλούν φυσική στις ετικέτες τους. Το χειρότερο είναι ότι ήδη ο Αμερικανικός FDA δεν έχει μπει καν στη διαδικασία να αναλύσει στα εργαστήρια τη νέα δημιουργία ως νέο προϊόν. Μάλιστα η υπηρεσία το ενέκρινε ως “Generally Regarded As Safe”...δηλαδή γενικώς ασφαλή. Μας αφορά και εδώ στην Ευρώπη...σας λένε κάτι φαντάζομαι οι μάρκες Haagen Dazs, Dreyer’s, Edy’s, Baskin Robbins...

 

Ως πρώτη χρήση συνθετικής βιολογίας στη τροφή μας, το synbio vanilla θα δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο και θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες για να επιτρέψουμε και περισσότερα συνθετικά συστατικά της γενετικής μηχανικής, τα οποία μπαίνουν στην ετικέτα ως “natural”= φυσικά! Η βανίλια, που παράγεται στα εργαστήρια από συνθετική μαγιά γενετικής μηχανικής δεν θα έπρεπε ποτέ να ονομάζεται «φυσική». Μπορείτε να πείτε σε διάφορες εταιρείες όπως πχ. Haagen Dazs, Dreyers, Edys, Baskin Robbins... κι άλλες... να μη χρησιμοποιούν την αφύσικη βανίλια εργαστηρίου στα παγωτά τους.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου