Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η θάλασσα είναι θησαυρός ομορφιάς για την επιδερμίδα



Τελικά το καλύτερο για την επιδερμίδα μου είναι το θαλασσινό νερό...  Το ‘χω δει στο πρόσωπο μου, πως σφίγγει και λάμπει, αλλά και στο σώμα.  Το σκεφτόμουν χθες το απόγευμα στη παραλία στεγνώνοντας στον ήλιο. Δεν είναι μόνο η ενυδάτωση από το νερό. Επιβεβαιώνονται έτσι και οι συμβουλές της θείας μου, που και εκείνη έτσι τα έμαθε από τη γιαγιά της, δηλαδή να ‘χω μια κανάτα θαλασσινό νερό να ξεπλένω το πρόσωπο μου και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο. Χθες στη παραλία ήρθε να το επιβεβαιώσει και ένα άρθρο σε μεγάλης κυκλοφορίας γυναικείο περιοδικό, όπου πέντε δερματολόγοι συνιστούν δραστικές ουσίες, που προέρχονται από τη θάλασσα. Άλλωστε η θαλασσοθεραπεία είναι μια αρχαία πρακτική και γνωστό ότι το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. 



Είναι φυσικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το νερό της θάλασσας είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, βιταμίνες...  αναζωογονεί την επιδερμίδα, αποτοξινώνει, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.  Τα φύκια και ιδιαίτερα τα κόκκινα φύκια (ροδόφυτα)  είναι πλούσια σε στοιχεία, ιώδιο, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεϊνες, βιταμίνες...   Η σημερινή τεχνολογία βοηθάει στη καλύτερη απορρόφηση τέτοιων σημαντικών ουσιών από το δέρμα, όπως η τεχνική ιοντοφόρηση DF.  Η αγαρόζη είναι ένα φυσικό τζελ από εκχύλισμα φυκιών, που βοηθάει στις ρυτίδες. Τα κόκκινα φύκια έχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και βοηθούν στη κυτταρίτιδα, όπως γενικά όλα τα φύκια βοηθούν να την καταπολεμήσουμε. Η ποικιλία καφέ φυκιών, η Sphacelaria,  αναστέλει τη παραγωγή νέων λιποκυττάρων. 
 

Αν δεν έχετε το χρόνο για μια βόλτα στη παραλία για χαλάρωση ή γυμναστική, μπορείτε να φτιάξετε στη κουζίνα σας ένα σπιτικό scrub, που θα σας κάνει το δέρμα απαλό και συσφίγγει. Αγοράστε χοντρό αλάτι (υπέροχο είναι του Μεσολογγίου) και βάλτε το σε ένα φλιτζάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά πριν τη χρήση και κάντε καθαρισμό του προσώπου σας με το μείγμα. Για το σώμα θα βρείτε στα καταστήματα, που πωλούν βιολογικά προϊόντα ή φαρμακεία θαλάσσια λάσπη. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα και βοηθάει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.  Στη Βραζιλία, αλλά και σε ελληνικά νησιά συνηθίζουν να τρίβουν το σώμα τους στην παραλία με άμμο για να διώξουν τα νεκρά κύτταρα και να αποκτήσουν λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας. Μια ποσότητα άμμου στο χέρι και κάντε κυκλικές κινήσεις σε όλο τους το σώμα... έτσι απλά!
 

Oι κόκκοι της άμμου μπορούν να προσφέρουν ένα είδος απολέπισης στο δέρμα και το βοηθούν να λάμψει. Επίσης αυξάνεται η αιμάτωση της περιοχής, όπου θα δώσετε έμφαση, βοηθώντας πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Καλύτερα πριν στο σώμα σας απλώστε ένα λάδι ή μια λιπαρή κρέμα, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα, αρκεί να μην τρίβετε πολύ δυνατά. Σήμερα αποδεικνύεται ότι όλες οι παλαιές πρακτικές, που ήταν τόσο κοντά στη φύση, ήταν οι καλύτερες και ότι η θάλασσα μας προσφέρει όλα τα δραστικά συστατικά, που χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να ξαναβρεί την ισορροπία της.  Επίσης το χαβιάρι έχει γίνει το νούμερο 1 στην αγορά για τη παρασκευή υψηλής ποιότητας προϊόντων ομορφιάς... μειώνει τις ρυτίδες, εξαφανίζει ραγάδες, ανακουφίζει στην ακμή...   Έχει την ίδια σύσταση με τα κύτταρα του δέρματος...πρωτεϊνες, λιπίδια, μετάλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά 20 φορές περισσότερο!  Ξεχάστε τις πλαστικές, όταν η φύση μας προσφέρει απλόχερα τόσους θησαυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου