Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νίκος Αλιάγας έγινε γραμματόσημο



 Αγαπώ Νίκο! ...κάπως έτσι θα απαντούσαν πολλοί Έλληνες! Ο Νίκος Αλιάγας με το έργο του προβάλλει την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Φέτος έγινε γραμματόσημο, ενώ είναι εν ζωή, αφού τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν κυκλοφορήσει μια Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο "Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες" από το 1999. Στις 16 Σεπτεμβίου 2013 η αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων κυκλοφόρησε 6 νέα γραμματόσημα με διακεκριμένους Έλληνες, ανάμεσα τους και ο Αλιάγας.

 Γραμματόσημο έγιναν οι:

• Βαγγέλης Παπαθανασίου (o συνθέτης )

• Jim Giannopoulos (Πρόεδρος & CEO Fox Entertainment)

• Δρ. Άρης Πατρινός (ο γιατρός)

• Νίκος Αλιάγας (παρουσιαστής)

• Ανδρέας Λιβέρης (επιχειρηματίας, Dow Chemicals)

• Το Ίδρυμα Νιάρχου



  Επίσης τα βραβεία του INTERNATIONAL FOUNDATION OF GREECE (ΙFG AWARDS) τιμούν διακεκριμένους Έλληνες, που βρίσκονται εκτός συνόρων, αλλά όμως προβάλλουν και ζωντανεύουν ο καθένας με το δικό του έργο, την ιδέα της Ελλάδος, θυμίζοντας με τη δράση τους ότι η Ελλάδα ήταν και είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Στο μουσείο της Ακρόπολης βρέθηκε ο Νίκος Αλιάγας ως τιμώμενο το πρωί της Δευτέρας για τη παρουσίαση του γραμματοσήμου των 3 ευρώ, όπου απαθανατίστηκε. Ο διάσημος παρουσιαστής παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσαν τα ΕΛ.ΤΑ. μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG. Πάντα απλός με casual ντύσιμο και φορώντας λευκό παντελόνι, γαλάζιο πουκάμισο και εκρού σακάκι πόζαρε πλάι σε αρχαία αγάλματα με χαρούμενη διάθεση.

 

from photographer Olga Krasagaki
Πολλές συζητήσεις έγιναν αν είναι σωστό να γίνονται γραμματόσημα Έλληνες, που ακόμη είναι εν ζωή. Υπήρξαν και οι περιπτώσεις των Ελλήνων Ολυμπιονικών, που μετά βρέθηκαν ντόπινγκ. Φέτος το θέμα δεν έγινε τόσο για τον Νίκο, όσο για το πώς ενισχύεται η θετική εικόνα της Ελλάδας με τη βράβευση π.χ. του κ. Λιβέρη, προέδρου της Dow Chemicals. Η Dow είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χημική βιομηχανία στον κόσμο με πλήθος υποθέσεις ...από τις βόμβες ναπάλμ και τον Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντα) στο Βιετνάμ (που ευθύνεται για το θάνατο και την αναπηρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων) μέχρι την εξαγορά της Union Carbide (γνωστής από το ατύχημα του Μποπάλ στην Ινδία). Αυτά τα αφήνω στους ειδικούς. Όμως χαίρομαι για τον Νίκο... γιατί γνωρίζω τις ευαισθησίες του για το περιβάλλον και την αγάπη του για το Μεσολόγγι, τον σημαντικότερο υγροβιότοπο της Μεσογείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου