Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το ομορφότερο καλαμάρι!Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του καλαμαριού (bobtail squid), που χρησιμοποιεί τα χιλιάδες κύτταρα του για να αλλάζει χρώματα έχουν δημοσιευτεί προκαλώντας τον θαυμασμό. Αυτά τα κεφαλόποδα (cephalopods) έχουν διαφανή δέρμα με χρωστικές ουσίες που ονομάζονται χρωματοφόρα, και εμφανίζονται σα μικρές τελείες ή μικρά κομμάτια. Χρησιμοποιούν αυτά τα κύτταρα τους για να μεταμορφωθούν... έτσι ώστε να προσελκύσουν ένα ταίρι ή να ταιριάξουν με το περιβάλλον τους.
 
Ο φωτογράφος Todd Bretl τράβηξε υποβρύχια αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές αποστολές του στη θάλασσα. Όπως ο ίδιος δηλώνει μεγάλωσε σε μια βάρκα στη Βερμούδα και γι’αυτόν ο ωκεανός ήταν η παιδική χαρά του και η μόνιμη παρέα του.  Στο website του λέει: 'After years spent in envy of the island's many scuba divers, he eagerly began diving as soon as he was able, at the age of 12.'... δηλαδή μετά από πολλά χρόνια, που ζήλευε τους δύτες, ξεκίνησε τις καταδύσεις το γρηγορότερο... μόλις ήταν ικανός... στην ηλικία των 12!  


Μετά από χιλιάδες καταδύσεις αργότερα και με καταναγκαστική επιθυμία του να δοκιμάσει κάτι νέο, ο Todd αγόρασε τον υποβρύχιο φωτογραφικό εξοπλισμό του και ξεκίνησε ένα πείραμα με καταδύσεις από το 2008 ταξιδεύοντας στο Palau.