Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κοκτέιλς με κρασί! ...Κοκτέιλς με ιστορία!



Cardenal

Η έμπνευση ενός Καρδιναλίου μεταμόρφωσε το κόκκινο κρασί στο δημοφιλές κοκτέιλ Cardenal. Στην πιο ζεστή εποχή καταφέρνει να νικάει ακόμη και τον καύσωνα! Τελειοποιήθηκε από τον καρδινάλιο του Πιεμόντε, αν και ήταν δημοφιλές στα λαϊκά στρώματα στην Ιταλία του 1600. Σήμερα είναι το πιο διάσημο κοκτέιλ με κρασί,  ονομάζεται Cardenal ή Bishop Wine.



Υλικά

2 μέρη κρασί κόκκινο ξηρό

1 μέρος χυμό λεμονιού

2 κουταλιές σιρόπι ζάχαρης



Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά στο σέικερ με πάγο. Ανακατεύουμε και σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι της σαμπάνιας. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.
 
Otοno

Οι Εγγλέζοι αριστοκράτες προτιμούν την ανάμειξη του porto, ιδανικού για τις πρώτες βροχές και για ατελείωτα παιχνίδια μπριτζ κοντά στο τζάκι.



Υλικά

2 μέρη Ruby Porto

1 μέρος Grand Marnier

½ μέρος triple sec ή Amaretto

1 φέτα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα υλικά στο σέικερ με πάγο. Ανακατεύουμε, σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι και σερβίρουμε με πάγο. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.

... απλά κοκτέιλς με κρασί!



Υλικά

2 μέρη κόκκινο κρασί

1 μέρος μπέρμπον

7-up



Εκτέλεση

Βάζουμε ολα τα υλικά σε ενα cocktail glass και τ’ανακατέυουμε. Προσθέτουμε την 7-up.





Υλικά

3 μέρη λευκό κρασί

1 μέρος χυμό πορτοκάλι



Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά σε ένα ποτήρι κρασιού και τ’ ανακατεύουμε.