Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ ...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥΧθες βράδυ, 13 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν μια υπέροχη βραδιά στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ με τα εγκαίνια της έκθεσης ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΕΣ..  με πίνακες ζωγραφικής και εικαστικά από τη ζωγράφο / ηθοποιό Ηρώ Φραγκιουδάκη. Η έκθεση, που εμπνέεται από τον Ελληνικό Κινηματογράφο θα διαρκέσει ως 15 Οκτώβρη. Ψυχή της βραδιάς και ζωντανός θρύλος η Άννα Φόνσου. Και πιστέψτε με είναι εμπειρία να τη γνωρίζεις από κοντά... με την ανεξάντλητη ζωντάνια της και αυτό το πάθος, που τη χαρακτηρίζει.
Α.ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ, ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ, ΗΡΩ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ
 Άλλωστε η ιδέα του χτισίματος του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ξεκίνησε από τη μεγάλη μας ηθοποιό  Άννα Φόνσου, η οποία δημιούργησε αρχικά και το ομώνυμο Σωματείο, ενώ κατέβαλε το αρχικό κεφάλαιο για τη δημιουργία του ιδρύματος, ως γνωστό από προσωπική της περιουσία.


Τα εγκαίνια του πρώτου εξαώροφου κτηρίου στην οδό Παναθηναίων στα Κάτω Πατήσια έγιναν τον Απρίλιο του 2013 και πραγματικά ενθουσιάστηκα που τελικά μπόρεσα χθες να πάω. Θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν υπήρχε ένα «Σπίτι του Ηθοποιού» στο Κολωνάκι και τότε η συνάδελφος και αγαπημένη Σώτια Ζένιου, η οποία έχει σπουδάσει και Εθνικό Θέατρο, πήγαινε τακτικά σε συναντήσεις με τον Μάριο Πλωρίτη και για τις εκδηλώσεις εκεί. Τότε δεν έτυχε να πάω μαζί της στο χώρο εκείνο.


Φέτος για χάρη μιας άλλης φίλης βρέθηκα στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ». Ένας χώρος ιδέα της προέδρου κ. Άννας Φόνσου των Ελλήνων Ηθοποιών κι ένας τίτλος που το καθιέρωσε εδώ και 25 χρόνια!  Ένα ακόμη κτήριο στον ίδιο πεζόδρομο είναι ημιτελή και όλοι ευχόμαστε να ολοκληρωθεί σύντομα και να ενσωματωθεί στο συγκρότημα. Γενικότερος σκοπός του ιδρύματος είναι η παροχή διευκολύνσεων στους ηθοποιούς με διάφορες μορφές.


Το ίδρυμα δραστηριοποιείται γενικότερα στον τομέα του Πολιτισμού κάνοντας εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά δρώμενα κα. Ο βασικότερος όμως σκοπός του είναι η στέγαση και η φιλοξενία ηθοποιών, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό – Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας και Υγείας.


Η βραδιά ήταν υπέροχη παρά τη δυσκολία με τον ήχο, που παρουσιάστηκε στο βιντεάκι, που είχε επιμεληθεί η Ηρώ για τους μύθους ηθοποιούς και καλλιτέχνες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Ο μπουφές με φαγητό, γλυκά και ποτά ήταν χορηγία Catering ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ με τη παράδοση στα αγνά υλικά και τους φανατικούς θαυμαστές του ολόφρεσκου ελληνικού παγωτού.


ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ - ΦΟΝΣΟΥ - ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ