Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

δροσερά φυσικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ ... για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι!



DELICE  πεπόνι  (1 ποτήρι)



Υλικά

150 ml τζίντζερ έιλ,  60 γρ. πεπόνι,  60 γρ. φράουλες, 1 κουταλιά γρανίτα πορτοκάλι, 1 φράουλα και ένα «τόξο» πεπόνι με τη φλούδα



Εκτέλεση

Βάζετε το πεπόνι, τις φράουλες και τη γρανίτα στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε στη μεγάλη ταχύτητα... για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Αρχίζετε να ρίχνετε στο μπολ του μπλέντερ σιγά σιγά το τζίντζερ έιλ και το ανακατεύετε.  Το μείγμα σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι, που γαρνίρετε με φράουλα και το κομμάτι του πεπονιού περασμένα σε μπατόν.

 


ΧΥΜΟΣ – ΑΝΑΝΑ – ΠΕΠΟΝΙ – ΦΡΑΟΥΛΑ (2 ποτήρια)



Υλικά

1 ½ φλιτζάνι φρέσκο ανανά σε κύβους, 2 φλιτζάνια πεπόνι σε κύβους (ώριμο και κατά προτίμηση αργίτικο), 1 φλιτζάνι φράουλες, παγάκια



Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στον αποχυμωτή. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως με πάγο.

 


ΧΥΜΟΣ ΜΑΝΓΚΟ – ΠΕΠΟΝΙ (2 ποτήρια)



Υλικά

1 ½ φλιτζάνι πεπόνι σε κύβους, 1 ώριμο μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού.

 

Εκτέλεση

Ρίξτε τα φρούτα στον αποχυμωτή και ανακατέψτε μετά καλά το χυμό. Σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια με πάγο.