Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Το πρώτο τεχνητό χάμπουγκερ καταναλώθηκε στο Λονδίνο



Ο Professor Mark Post παρουσίασε στις 6 Αυγούστου το πρώτο στον κόσμο χάμπουγκερ, που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια. Μαζί με τους συνεργάτες του στο Maastricht University δημιούργησαν ένα burger, αφού αφαίρεσαν κύτταρα από μια αγελάδα και τα χρησιμοποίησαν για να αναπτύξουν ιστούς. Αυτό το χάμπουγκερ ψήθηκε και φαγώθηκε σε μια συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο. Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα στοίχησε 215,000 British Pounds και το προτείνουν ως μια βιώσιμη απάντηση στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για κρέας.


Ο Post δήλωσε στον Τύπο ότι η ομάδα του ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους πηγής κρέατος καθώς η παραγωγή ζώων επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου... συμπληρώνοντας ότι δεν είναι καλό και για τα ζώα. Το «κρέας εργαστηρίου» απαιτεί 44% λιγότερη ενέργεια για να παραχθεί ένα pound βοδινού στο εργαστήριο από ότι σε μια παραγωγική μονάδα. Επίσης το Lab-grown κρέας εκλύει 96% λιγότερους ρύπους θερμοκηπίου και χρειάζεται 99% λιγότερη γη.