Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Fish on Prozac Prove Anxious, Antisocial, Aggressive....Ότι καταλήγει στα λύμματα μας δημιουργεί πρόβλημα με τα ψάρια, από τα οιστρογόνα εγκυμοσύνης μέχρι τα συνθετικά λιπάσματα. Αυτό δεν είναι όμως και είδηση.  Το νέο είναι ότι ποσότητες των φαρμάκων Prozac και Zoloft μέσω των ούρων μπορούν να επέμβουν στην ανάπτυξη των εγκεφάλων των ψαριών – κι αντί να τα κάνει χαρούμενα, σύμφωνα με το Scientific American τα κάνει δυστυχισμένα, επιθετικά... καταθλιπτικά... Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, όταν τα ψάρια κολυμπάνε σε νερά με ουσίες από αντικαταθλιπτικά φάρμακα, γίνονται ανήσυχα, αντικοινωνικά και μερικές φορές αυτοκτονούν...


Τα αρσενικά minnows, που εκτέθηκαν σε μικρές ποσότητες των φαρμάκων στα εργαστήρια απέφευγαν τα θηλυκά. Περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους κάτω από ένα «πλακάκι», ενώ η αναπαραγωγή τους μειώθηκε... Οι δόσεις του Prozac, που προσθέθηκαν στο νερό ήταν σε πολύ πολύ μικρές συγκεντρώσεις 1 μέρος του εκατομμυριαστού, όπως δηλαδή μπορεί να βρεθεί και το Prozac  στα λύμματα, όταν αυτά χύνονται στα θαλάσσια ρεύματα.

“Αν και τα επίπεδα των Prozac, Effexor και Tegretol, που απελευθερώνονται μέσα στα θαλάσσια ρεύματα είναι χαμηλά, είναι όμως συνεχή, κάτι προβληματικό,” γράφει το Scientific American. Τα φάρμακα ενεργούν στα ψάρια, όπως και στους ανθρώπους...αλλά το πιο φρικιαστικό είναι ότι τα γονίδια των εγκεφάλων μας από τη κατασκευή τους... η δομή τους δεν είναι διαφορετική από αυτή των ψαριών.... μάλλον αυτά τα φάρμακα βλάπτουν και τη δική μας υγεία...τελικά!