Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ


Στην πλατεία Συντάγματος, στις 9 Ιουνίου, πραγματοποιούνται πλήθος δράσεων, καθώς και σε πολλά και διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Μια προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ανάγκη ο άνθρωπος να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει, προστατεύοντας και βελτιώνοντάς τον, σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, αλλά και για το περιβάλλον...
 
Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει το αρμόδιο Υπουργείο, που συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον Δήμο Αθηναίων, για δράσεις που θα γίνουν στην πλατεία Συντάγματος και θα κορυφωθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Στο κέντρο της πλατείας θα δημιουργηθεί μία κατασκευή, που θα περιστοιχίζεται από δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια. Συνεχώς μεταδίδονται μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα μετατρέπουμε λοιπόν, σημεία αναφοράς της πόλης μας, όπως η πλατεία Συντάγματος, η Καπνικαρέα, το Θησείο, σε εργαστήρι περιβαλλοντικών δράσεων.


Φιγούρες παιδιών με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος  «αγκαλιάζουν» το κεντρικό έκθεμα,  ενώ ακτινωτά 4 παρτέρια - θεματικές ενότητες - συμβολίζουν την ανακύκλωση (κάδοι ανακύκλωσης για γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, τηγανέλαια, ηλεκτρικούς λαμπτήρες), τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (ποδήλατο, μέσα μεταφοράς) και λαχανόκηπος σε συνδιασμό με μονάδα οικιακής κομποστοποίησης. Ένα πέμπτο παρτέρι με το μήνυμα του UNEP «think.eat.save” υπάρχει στην έξοδο του μετρό.

Σε διαφορετικά σημεία της πλατείας υπάρχουν επιδαπέδια περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήριο σποράς με φύτευση φυτών που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες, εργαστήρι ανακύκλωσης χαρτιού και εργαστήρι οικιακής κομποστοποίησης. Ταυτόχρονα, θα διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας παιχνίδι – κυνήγι θησαυρού – με στόχο την καλύτερη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη και το αστικό περιβάλλον. Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη η ταινία ντοκιμαντέρ HOME.

Η χώρα μας, τόπος ευλογημένος με τεράστιο φυσικό πλούτο και δυναμικό σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι ένας πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου