Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

1ο πανευρωπαϊκό βραβείο "RELACS 2013" για την Πράσινη Ενέργεια στον Τουρισμό στο ελληνικό ξενοδοχείο Sonia VillageΤο «πράσινο» ξενοδοχείο SONIA VILLAGE Family Resort, που βρίσκεται στη Γερακινή Χαλκιδικής (www.hotel-sonia.gr) εκπροσώπησε την Ελλάδα και τιμήθηκε με το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο "RELACS 2013" για την Πράσινη Ενέργεια στον Τουρισμό, στις 8 Μαρτίου 2013. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού "ITB Berlin 2013". Ξενοδοχεία της Αυστρίας και της Ισπανίας έλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο 200 και πλέον τουριστικών καταλυμάτων.
 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Sonia Village Family Resort” πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής διάκρισης. Το ξενοδοχιο βρίσκεται στην απαρχή της πανέμορφης χερσονήσου Σιθωνίας, στην καρδιά της Χαλκιδικής και μόλις 60χλμ από την Θεσσαλονίκη. Λόγω θέσης - βρίσκεται σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νομού Χαλκιδικής-  δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης, προς τις δύο πανέμορφες χερσονήσους: Κασσάνδρας και Σιθωνίας.
 

Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, οι ιδιοκτήτες της ξενοδοχειακής επιχείρησης Κων/νος Κουγιώνης & Υιοί Α.Ε μοιράστηκαν με φίλους, συνεργάτες και επίσημους προσκεκλημένους το Σάββατο το βράδυ, τη χαρά της Πράσινης Διάκρισης. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής & θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Ιωάννης Γιώργου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος κι άλλοι.Στις ομιλίες τους οι καλεσμένοι τόνισαν τη σημασία της Ελληνικής Πρωτιάς, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει συγκροτημένη προσπάθεια μεταξύ των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής και των φορέων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου παράλληλα με την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας, και την ενσωμάτωση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τουριστικά καταλύματα. Αυτά αφορά και το έργο RELACS, που είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Intelligent Energy – Europe, IEE». Η κοινοπραξία του έργου RELACS αποτελείται από συμμετέχοντες από την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ισπανία,  Ελλάδα , Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Γερμανία και έχει επικεντρωθεί στο ζήτημα της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα του τουρισμού.