Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ από τον Univer Soul (a.k.a. John Dares)



 Μια «έξω από τα συνηθισμένα» καμπάνια για συγκέντρωση χρημάτων γίνεται αυτό το διάστημα με ένα τραγούδι – διαμαρτυρία,  που τιτλοφορείται Habeas Corpus / Home at Bay. Γράφτηκε και ερμηνεύεται από τον Univer Soul (a.k.a. John Dares) ενώ έγινε ρεμίξ από τον νικητή του Grammy-Award, Jason Goldstein. ΌΛΕΣ οι πωλήσεις ( digital sales) θα δωρηθούν σε βοήθεια των περιβαλλοντικών γκρουπς και ακτιβιστών... Εδώ θα δείτε όλη τη λίστα αναλυτικά http://www.stopKXL.com  η οποία περιλαμβάνει γκρουπς, όπως ο οργανισμός 350.org και Clean Water Action. Επίσης είχαν τη τιμή να δεχτούν βοήθεια από αμέτρητους ιδιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν στο να διαδοθεί στον κόσμο η περιβαλλοντική καμπάνια (fundraiser campaign).  Χαίρομαι, που μου ζητήθηκε από τη  Cynthia Douglas (http://www.stopKXL.org) να συμμετέχω ως ελληνίδα δημοσιογράφος στη διάδοση της παγκόσμιας καμπάνιας ... και του τραγουδιού! 

Μερικές περισσότερες πληροφορίες για τη καμπάνια...  Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ενώ το 78% των Αμερικανών επιθυμούν ο Πρόεδρος και το Κονγκρέσσο να κάνουν προτεραιότητα την ανάπτυξη πηγών καθαρής ενέργειας... όμως μόνο το 50% των Αμερικανών έχουν ακούσει για τον αγωγό πετρελαίου Keystone XL pipeline! Έτσι με τη καμπάνια αυτή αφήνουν τα rallies, διαδηλώσεις, πορείες, blockades και επιστημονικά άρθρα... σε αυτούς που ήδη κάνουν εκπληκτική δουλειά. Με τη δική τους αποστολή θέλουν να κάνουν γνωστή τη περιβαλλοντική ενημέρωση και εκτός συνόρων.... Δείχνει ακατόρθωτο...επίσης πως να πλησιάσει κάποιος ένα κοινό, που δεν έχει ποτέ περιβαλλοντικές ανησυχίες;  Γι’αυτό προσπαθούν το διαφορετικό... το νέο... τίποτα ήδη πολυχρησιμοποιημένο και γνωστό.  Το βίντεο του τραγουδιού μπορεί να σας φανεί και ανόητο, αλλά το περιεχόμενο του μηνύματος είναι δυνατό και σχετικό!  Αυτός είναι και ο σκοπός! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
 
Γιατί λοιπόν, τα περισσότερα περιβαλλοντικά τραγούδια πάντα να συνοδεύονται από εικόνες καταστροφής της Φύσης και του περιβάλλοντος; Όχι βέβαια ότι όλοι μας δεν έχουμε και τα αγαπημένα μας!  Ήρθε ο καιρός για να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Προσπαθούν λοιπόν να φτάσουν ... να αγγίξουν ένα κοινό, που έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι ανεπηρέαστο από τέτοιες εικόνες. Ίσως λοιπόν το αστείο αυτό βίντεο να βοηθήσει να περάσουν το περιβαλλοντικό τους μήνυμα. Απόλυτα είναι οι άνθρωποι που έχουν τη δύναμη για το περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου