Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Προβλέψεις για εποχή άγριων τυφώνων στον Ατλαντικό και τη ΚαραϊβικήNoaa predicts wildly active hurricane season out of Atlantic and Caribbean

Οι επιστήμονες ενημερώνουν για έξι μεγάλους τυφώνες, που θα χτυπήσουν τις ΗΠΑ και μάλιστα μερικές περιοχές είναι εκτός των συνηθισμένων περιοχών, που δέχονται ακραίες καταιγίδες. Έτσι από τη Πέμπτη οι Αμερικανοί έχουν ειδοποιηθεί ότι θα αντιμετωπίσουν μια πολύ ενεργή και ακραία περίοδο τυφώνων – λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη σούπερ καταιγίδα Sandy, που χτύπησε με μανία την ανατολική ακτή τον Οκτώβριο 2012.  Έτσι η Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική υπηρεσία των ΗΠΑ (NOAA) προειδοποίησε για 13 ως 20 καταιγίδες με ονόματα, συμπεριλαμβανομένων και 11 τυφώνων.

Η National Oceanic and Atmospheric Administration έδωσε στη δημοσιότητα τις ετήσιες προβλέψεις και είπε ότι για το 2013 θα αναπτυχθούν πολλές καταιγίδες στον Ατλαντικό και την Καραϊβική. Συγκεκριμένα προέβλεψε ότι τρεις από τους έξι μεγάλους τυφώνες, θα είναι κατηγορίας τρία και οι άνεμοι, που θα πνέουν θα είναι  ταχύτητας 111mph ή υψηλότεροι. Σκεφθείτε ότι  η Σάντυ ήταν κατηγορίας 2. Επίσης η ανακοίνωση της Πέμπτης περιελάμβανε 12 καταιγίδες με ονόματα, 8 τυφώνες και 3 μεγάλους τυφώνες. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τις επιπτώσεις αυτών των καταιγίδων – όπως αυτών της Sandy και Irene(2011) – θα τις αισθανθούν οι περιοχές που θα πληγούν πέρα από το τυπικό και συνηθισμένο των τυφώνων και τροπικών καταιγίδων.  Το φαινόμενο El Niño, που συνήθως δίνει καταιγίδες από 1 Ιουνίου ως 1 Νοεμβρίου δεν αναμένεται να αναπτύξει τυφώνες αυτή τη περίοδο.