Σάββατο 18 Μαΐου 2013

24-26 MAIOY 2013 «Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ



Μία πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό της ελληνικής γαστρονομίας. Με σημείο εκκίνησης και έμπνευσης την αναδιατύπωση του ελυτιανού στίχου «Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική», η εκδήλωση αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη συνέχιση και διατήρηση μιας πολιτισμικής – γαστρονομικής παράδοσης χιλιάδων ετών. Χάρηκα, γιατί ανάμεσα στους παραγωγούς, που συμμετέχουν υπάρχουν γνωστοί... όπως Μελίγυρις, Αφοί Ποριαζή,  Trinity Farm,  εταιρεία SARY,  Σοφία της Φύσης,  Αχιλλαδέλης Λήμνου, Χρυσάφη Λήμνου,  Κτήμα Χατζηγεωργίου, η εταιρεία Αχελώος με τα ρύζια και όσπρια... κ.α.
ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς 138   
24, 25 & 26 Μαΐου 2013
Με έμπνευση και επίκεντρο το συναρπαστικό πλουραλισμό της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή της απήχηση, στις 24, 25 & 26 Μαΐου πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική». Μία πρότυπη διοργάνωση της Reason to: -φορέα προώθησης πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης- σε συνεργασία με τη Food Concepts -διακεκριμένη ομάδα ειδικών στη διεθνή προώθηση και προβολή ελληνικών προϊόντων γαστρονομίας-, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. H συλλογική αυτή προσπάθεια έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και παραγωγής και μια δυνατότητα συνάντησης όλων όσων ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.).
Οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» στο πλαίσιο αυτό και χάρη στο δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων τους -που φιλοξενούνται στους χώρους του αίθριου, του αμφιθέατρου και του φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη- παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες ανάδειξης νέων δημιουργών, πρωτοβουλιών, προϊόντων, ιδεών και καλών πρακτικών. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... στο link ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου