Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: 2η η Ελλάδα, 1ο το Λασίθι



ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2013


Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα κατέχει και πάλι, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Συγκεκριμένα 393 Γαλάζιες σημαίες απενεμήθησαν σε ελληνικές παραλίες και 9 σημαίες σε μαρίνες. Η Κρήτη «έσκισε»...  με 88 γαλάζιες σημαίες, που κέρδισαν οι παραλίες της και 1 η μαρίνα του Αγ.Νικολάου. Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους.



Το Λασίθι με πρωτεύουσα τον Άγιο Νικόλαο βραβεύτηκε για 36 ακτές και στέφθηκε «πρωταθλητής» της χώρας. Το Λασίθι, ο ανατολικότερος νομός της Κρήτης,  βρέχεται από θάλασσα από τρεις μεριές : το Κρητικό πέλαγος από τα βόρεια, το Καρπάθιο ανατολικά και το Λιβυκό στα νότια. Υπέροχες κρυστάλλινες παραλίες σχηματίζονται στη Κρήτη και είναι διάσημες για τα νερά τους, όπως  η Σπηλιάδα, Ελούντα, Πηγαϊδάκια Ελούντας, Δρήρος, Αμμούδι, Πόρος, Σχίσμα, Χιόνα, Πλάκα, Πήλος, Αμμουδάρα, Καραβοστάσι... ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε όλη τη λίστα των ακτών



Στην Ελλάδα:  Λασίθι με 36 βραβευμένες ακτές, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική με 35 η καθεμιά και τα Δωδεκανήσων με 25....  ήταν από τις περιοχές, που κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”.   Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το Σάββατο 25 Μαίου, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. 
ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου