Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ – ο 19ος διάπλους σε εξέλιξη



Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, μια ομάδα ανθρώπων, που υποστηρίζουν και προσφέρουν στους συμπολίτες μας κυρίως στα ακριτικά νησιά,  τις υπηρεσίες τους και υλικά αγαθά για βελτίωση της ζωής και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης. Σε εξέλιξη είναι ο 19ος διάπλους του Αιγαίου, που θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 26 Μαίου 2013. 
 
Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν μια  συντροφιά από φίλους συνταξιδιώτες και οι περισσότεροι κάτοχοι φουσκωτών σκαφών... μέσα από τους περίπλοους στην Ελληνική ακτογραμμή, γνώρισαν  τα προβλήματα των ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Η αγάπη  για την θάλασσα και το κοινό ενδιαφέρον για τα φουσκωτά σκάφη  (και ως ταξιδιωτικό μέσον), αλλά και οι ανησυχίες τους για όσα αντιμετωπίζουν τα νησιά αυτά, αποφάσισαν να προσφέρουν την βοήθεια τους, όσο συχνότερα και περισσότερο μπορούν... έτσι δημιουργήθηκε και η μη κερδοσκοπική εταιρεία, όπου ήδη συμμετέχουν αρκετοί γιατροί προσφέροντας τα σημαντικότερα... φροντίδα, πρόληψη,  υγεία. ΒΙΝΤΕΟ πατήστε ΕΔΩ
 
Ο 19ος διάπλους είναι σε εξέλιξη, επισκέφθηκαν ήδη νησιά, όπως η Σίκινος, Ανάφη, Αστυπάλαια, Θηρασιά, Αμοργός...  Όπως γράφουν στο site αφηγούμενοι τον διάπλου του Αιγαίου, ο  σορόκος τη Παρασκευή  17 Μαίου, δε τους άφηνε να δέσουν στα λιμανάκια της Θηρασιάς. Το Σάββατο πρωΐ στο νησί ξεκίνησαν οι ιατρικές εξετάσεις..  εξετάστηκαν 58 κάτοικοι από τους οποίους 5 κατ´ οίκον και έγιναν 56 αιμοληψίες. Επίσης επισκέφθηκαν τα σχολεία για να προσφέρουν υλικό και εξοπλισμό. 
 
Τη Κυριακή πρωΐ στην Ανάφη, εξετάστηκαν 142 κάτοικοι, (εκ των οποίων 8 κατ' οίκον) και έγιναν 71 αιμοληψίες. Το μεσημέρι παρέδωσαν υλικό στο νηπιαγωγείο και δημοτικό, και στη συνέχεια, έγινε ο αγιασμός και τα εγκαίνια της παιδικής χαράς,  που δώρισε η Ομάδα στο νησί. Το απόγευμα της Κυριακής έφτασαν  Αστυπάλαια. Μια ομάδα ξεφόρτωσε απο τον "Μηνά Ε", το σκάφος ασθενοφόρο, τον εξοπλισμό για το κέντρο υγείας. Το βραδάκι, διοργανώθηκε παράσταση κλόουν, που καταχειροκροτήθηκε απο τα παιδιά.
ΜΗΝΑΣ το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο

Δευτέρα 20 Μαίου, το πρωί στην Αστυπάλαια συγκεντρώθηκαν πολλοί κάτοικοι για εξετάσεις. Οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα και Τρίτη 21 Μαίου μέχρι το μεσημέρι. Εξετάσθηκαν 260 κάτοικοι και έγιναν 78 αιμοληψίες. Στο Κέντρο Υγείας, η Ομάδα δώρισε καρδιογράφο. Κάποιοι επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο, όπου συγκεντρώθηκαν μαθητές του Δημοτικού, τα νήπια και εκπρόσωπος του Γυμνασίου για την παράδοση του εξοπλισμού. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είχε στείλει 17 κιβώτια με το υλικό, που είχαν ζητήσει οι εκπαιδευτικοί. μεταξύ αυτών και ένας διαδραστικός πίνακας που είναι χορηγία της ΔΕΔΔΗΕ.
 
Τρίτη απόγευμα έφτασαν στην Αμοργό.... και το ταξίδι συνεχίζεται... Κουφονήσι, Δονούσα... και επιστροφή Λαγονήσι.  Τους ευχόμαστε να ΄ναι καλά και να συνεχίσουν την υπέροχη προσφορά τους... και ακόμη περισσότεροι να αποφασίσουν να συμμετέχουν στην ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για συμπαράσταση και αλληλεγγύη...  Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ανοικτή σε όλους! 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Διεύθυνση: ΚΩΝ. ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ 12, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 190 03
Τηλέφωνο: +30 22990 49615
FAX: +30 210 6442041
Email: info@omadaaigaiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου