Σάββατο 6 Απριλίου 2013

O ιδρυτής της εταιρείας Patagonia Yvon Chouinard επιλέχθηκε για το 2013 Inamori Ethics Prize



“create the best quality with the least impact”

Το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve University θα βραβεύσει με το βραβείο Inamori Ethics Prize τον δημιουργό στολών και ρούχων υψηλής ποιότητας της εταιρείας  Patagonia Inc., Yvon Chouinard. Ο Chouinard  χρόνια τώρα κατέχει ηγετική θέση στη κοινωνική εταιρική ευθύνη,  κυρίως εταιρείες που επικεντρώνονται στη προστασία του περιβάλλοντος. Ένας θρυλικός αναρριχητής και ανεπανάλληπτος outdoorsman, διοχέτευσε το προσωπικό του πάθος για έναν φυσικό κόσμο μέσα από μια επιτυχημένη επιχείρηση, η οποία έχει υψηλά standards για ηθικές πρακτικές... δηλαδή  «να δημιουργεί τη καλύτερη ποιότητα με το λιγότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον».  
 

Μέρος της αποστολής του Inamori International Center for Ethics and Excellence  είναι να διαδώσει τη ηθική για το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο. Το βαρβείο Inamori θα δοθεί σε τελετή, που γίνεται κάθε χρόνο, συνήθως το Σεπτέμβριο... φέτος έχει οριστεί να δωθεί το βραβείο στις 12  Σεπτεμβρίου. Η βράβευση αφορά εκπληκτικούς «ηθικούς» αρχηγούς, που με τις δράσεις  τους και την επιρροή τους έχουν σε μεγάλο βαθμό βελτιώσει τις περιβαλλοντικές συνθήκες της ανθρωπότητας. Το 2008 είχε δοθεί το βραβείο στον Francis S. Collins, έναν φυσικό-γενετιστή και μέλος του Human Genome Project. Οι στολές και τα ρούχα της Patagonia είναι από τα πιο φιλικά στο περιβάλλον εξαρτήματα και ρούχα και σχεδιασμένα για δράσεις μέσα στο περιβάλλον!
 

Ο Chouinard είναι γνωστός για την αξιοπιστία του ως business leader και παντοτινά δεσμευμένος στην κοινωνική ευθύνη. Ο ίδιος το 2009 είχε δηλώσει ότι ο λόγος, που έγινε αυτός ο επιχειρηματίας είναι γιατί θέλει να προστατεύει ότι αγαπάει. Γεννήθηκε το 1938, γιός ενός γαλλο-καναδέζου πολυτεχνίτη, μηχανικού και υδραυλικού. Ζούσε με την οικογένεια του στο Maine, πριν μετακομίσει στη νότια Καλιφόρνια. Εγγράφηκε στο Southern California Falconry Club στην ηλικία των 14 ετών για να εξερευνά στα ψηλά αετώματα τα γεράκια, κάτι που τον οδήγησε στην αναρρίχηση βράχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου