Σάββατο 6 Απριλίου 2013

LET’S DO IT GREECE! ...ΞΕΚΙΝΑΜΕ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...



 
Tην άλλη Κυριακή 14 Απριλίου διάφοροι φορείς, οργανώσεις και πολίτες της χώρας συμμετέχουν στη καμπάνια καθαρισμού ''Let's Do It'', που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Το 2012 για πρώτη φορά η συγκεκριμένη καμπάνια ξεκίνησε και στην Ελλάδα.  Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
 

Πέρσυ ο σκοπός επιτεύχθηκε καθώς μέσα σε μία ημέρα πραγματοποιήθηκαν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.
 

Το Let's Do It αποτελεί καθαρά μία εθελοντική προσπάθεια, που δεν χρηματοδοτείται από κάποιο φορέα, για αυτό πρέπει όλοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να ενημερωθούμε για τα διάφορα σημεία καθαρισμού. Είναι πολύ σημαντική κάθε είδους συμμετοχή, είτε αυτή αφορά την παροχή υλικών για τους εθελοντές, είτε προώθηση των δραστηριοτήτων, είτε απευθείας διεκπεραίωση κάποιας εργασίας. Ημερομηνία της κοινής δράσης έχει οριστεί η Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
 

Καλούν, λοιπόν κάθε εθελοντική οργάνωση, κάθε φορέα και κάθε πολίτη να δηλώσει συμμετοχή, να οργανώσει τη δική του δράση καθαρισμού και να συντονίσει τους εθελοντές και τους φορείς που θα λάβουν μέρος στην περιοχή του. Ας δείξουμε όλοι οι Έλληνες πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα πιό Όμορφη, πιό Καθαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου