Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Kimberley, η άγρια Αυστραλία



 
Το Κίμπερλι είναι μια από τις εννέα περιοχές της δυτικής Αυστραλίας και έχει άγρια ομορφιά και εντυπωσιακά τοπία. Βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της ηπείρου και βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά, βόρεια από τη θάλασσα του Timor, ενώ νότια απλώνονται οι δύο έρημοι Great Sandy και Tanami Desert. Η γεωλογία της περιοχής είναι φανταστική και δημιουργεί ένα θεαματικό σκηνικό.
 
Στο Κίμπερλι βρίσκεται το διάσημο διαμαντο-ορυχείο το Argyle Diamond mine, που πρωτολειτούργησε το1983 και ακόμη παράγει το 1/3 των διαμαντιών του κόσμου. Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 424,517 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάτι σαν 3 φορές το μέγεθος της Αγγλίας. Έχει υπολογιστεί ότι διαμένουν περίπου 41,000 κάτοικοι, ενώ αυτό το ποσοστό αυξάνει ετησίως κατά 4.8%. Τρεις είναι οι μεγάλες πόλεις : Broome (15.000 κάτοικοι), Derby (3.600) και Kununurra (5.000). Χιλιάδες κάτοικοι έχουν έρθει από τα νησιά της Ινδονησίας.
 
Εδώ από χρόνια, τα MacDonalds και Duracks έχουν δημιουργήσει μεγάλες φάρμες με ζώα.. Στη περιοχή μπορείτε να γνωρίσετε την αρχαία τέχνη Aboriginal rock art. Συνήθως από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών, κάποιοι δρόμοι συχνά είναι αδιάβατοι. Τότε πολλά αξιοθέατα και εθνικά πάρκα είναι κλειστά. Κυκλώνες είναι πολύ συχνοί, ιδιαίτερα στη περιοχή του Broome. Γενικά όποια εποχή αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο άγριο Κίμπερλυ, πρέπει να ελέγξετε τις καιρικές συνθήκες.
 
Οι ιθαγενείς του Kimberley αναγνωρίζουν τις εποχές εμπειρικά από τα μετεωρολογικά φαινόμενα και πάντα παρατηρώντας της πανίδα και χλωρίδα. Θα συναντήσετε πολλά άγρια ζώα της Αυστραλίας. Στο Bell Gorge είναι το εθνικό πάρκο King Leopold Range National Park. Από τη Kununurra ως το Broome μέσω του αυτοκινητοδρόμου Great Northern Highway, επισκεφθείτε τα εθνικά πάρκα Bungle Bungles, Wolfe Creek, Tunnel Creek κ.α.
  
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι κατά τη Devonian περίοδο, κάποια βράχια σχηματοποιήθηκαν και υπήρξε μια απότομη πτώση στη θάλασσα. Στο Broome ανθίζει η βιομηχανία των μαργαριταριών. Μεγάλες εταιρείες παραγωγοί μαργαριταριών είναι Paspaley Pearls, Clipper Pearls, Broome Pearls και Willie Creek Pearl Farm. Στο Broome υπάρχει το εξίσου σημαντικό Bungle Bungle (Purnululu) National Park.
 
Η λίμνη Argyle μορφοποιήθηκε από ένα φράγμα στο ποτάμι Ord. Οι καταρράκτες Mitchell Falls βρίσκονται 240 χλμ μέσα σε χωμάτινους δρόμους από τον κεντρικό δρόμο Gibb River Road. Αυτή η περιοχή στο βορειότερο Κίμπερλυ είναι ένα απίστευτο σκηνικό, προσφέρεται για πεζοπορία ανάμεσα σε θάμνους και διαθέτει εγκαταστάσεις για κάμπινγκ. Στο Windjana Gorge ξεπροβάλλουν τοίχοι από αρχαία κοράλλια. Η φυσική ομορφιά της περιοχής θα σας κόψει την ανάσα!
 
Kimberley National Parks
Τα εθνικά πάρκα στη βορειοδυτική Αυστραλία
 Κάποια από τα εθνικά πάρκα του Kimberley έχουν παγκόσμια φήμη, κάποια άλλα ίσως να μην τα έχετε ακούσει ποτέ. Άλλα είναι εύκολα να τα προσεγγίσετε, άλλα πάλι είναι όσο πιο απομονωμένα μπορείτε να φανταστείτε.
Έτσι έχουμε τα:
    * Purnululu National Park
    * Geikie Gorge National Park
    * Windjana Gorge National Park
    * Tunnel Creek National Park
    * Wolf Creek Crater National Park
    * Mitchell River National Park
    * Drysdale River National Park
    * Mirima National Park

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου