Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Βότανα, που βοηθούν στο διαβήτη


Κυκλοφορούν διάφορα βοτανοθεραπευτικά σκευάσματα για το διαβήτη και καλύτερα να προτιμάτε τα τυποποιημένα, γιατί περιέχουν μια συγκεκριμένη ποσότητα του ενεργού συστατικού...

Coccinia indica, ινδικό άγριο αναρριχητικό φυτό με δράση παρόμοια της ινσουλίνης.
Τριγωνέλλα (FenugreekTrigonella foenum graecum)  μειώνει το επίπεδο νηστείας της γλυκόζης στους διαβητικούς Τύπου 2, βελτιώνει την ανοχή  στη γλυκόζη και μειώνει τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης.
Μύρτιλλο (Bilberry Vaccinium murtillus). Τα μύρτιλλα περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, τη μυρτιλλίνη, η οποία έχει παρόμοια δράση με την ινσουλίνη, βοηθώντας να μειωθεί η γλυκόζη. Δυναμώνουν τα αιμοφόρα αγγεία.
Κανέλα (Cinnamomum cassia) Ο φλοιός της χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του διαβήτη... η κανέλα ενισχύει τις επιδράσεις της ινσουλίνης.

Πικρό πεπόνι (Bitter melonMomordica charantia) Το πικρό πεπόνι είναι ο καρπός ενός αναρριχητικού φυτού.. πριν ωριμάσει. Επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης από τα έντερα και μειώνει τη παραγωγή της στο συκώτι.
Gymnema sylvestre το ονομάζουν και ο «φονιάς του γλυκού» και προέρχεται από το ξυλώδης αναρριχητικό φυτό με την ονομασία Gurmar. Αν το μασήσει κάποιος, μειώνεται η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τις γλυκιές γεύσεις για 1 ½ ώρα. Βοηθάει στον έλεγχο της διατροφής.
Εχινάκια (Echinacea purpurea) Καταπολεμά και είναι πρόληψη για λοιμώξεις που συνδέονται με το διαβήτη.
Αλόε Βέρα, η γέλη από τα φύλλα της μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα.
Ιερός βασιλικός (Holy BasilOcimum sanctum & Ocimum album) είναι το γλυκό μαγειρικό μυρωδικό, το τούλσι. Η Αγιουρβέδα τον χρησιμοποιεί για μείωση της γλυκόζης και περιορισμό της υπέρτασης.
Σκόρδο (Allium Sativum) βοηθά να μειωθεί ή να αντιστραφεί η σκλήρυνση κι εκτράχυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση), που είναι συνηθισμένη εμπλοκή του διαβήτη.
Γκίνγκο μπιλόμπα (Ginkgo biloba) Τα εκχυλίσματα αυτά βελτιώνουν την κυκλοφορία και μειώνουν την αφύσικη πήξη του αίματος.

Γκαλέγκα (Goats rueGalega officinalis) περιέχει ουσίες, που μπορούν να μειώσουν τη γλυκόζη, να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να μειώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Τσουκνίδα (Stinging nettleUrtica diocica) μειώνει τη γλυκόζη και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία.
Κορεατικό γκίνσενγκ (Panax ginseng) μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης διεγείροντας την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας, καθώς επίσης μειώνει και την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Υπάρχουν ακόμη πολλά βότανα κι άλλα... όπως η ρίζα άρκτιου, λυκόπους, φασολάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου