Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

αγαπημένες συνταγές με σοκολάτα


Κεκάκια τριπλής σοκολάτας
Υλικά
90 γρ.βούτυρο λιωμένο
2 ½ φλιτζανια αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 1/3 φλιτζάνια γάλα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
½ φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
¾ φλιτζανιού λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
Βουτυρώστε  12 φορμάκια (χωρητικότητας κάθε θήκη 1/3 φλιτζανιού καθεμιά).  Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατώστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές.  Γεμίστε τα φορμάκια  με ένα κουτάλι και ψήστε τα κεκάκια σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.  Βγάλτε τα κεκάκια σε συρμάτινη σχάρα να κρυώσουν.


Κομμάτια σοκολάτας με snickers & φυστίκια
Υλικά
4 ράβδοι Snickers (60 gr) ψιλοκομμένες
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ανάλατα ψημένα φιστίκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά  σκούρο σιρόπι καλαμποκιού
2 ½ φλιτζάνια κορνφλέικς με μέλι και καρύδια
Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί για κέικ 23 εκατοστών και καλύψτε τη βάση του με λαδόχαρτο. Βάλτε τις ψιλοκομμένες ράβδους Snickers, το βούτυρο, το σιρόπι καλαμποκιού και τη σοκολάτα σε μεγάλο θερμοανθεκτικό μπολ και ανακατώστε τα σε μπεν μαρί, μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Κατεβάστε το μπολ από τη φωτιά και προσθέστε τα φιστίκια και τα κορνφλέικς ανακατώνοντας τα. Βάλτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε το στο ψυγείο να σφίξει.


Παγωτό Mars με σιρόπι σοκολάτας
Υλικά για παγωτό
8 φλιτζάνια παγωτό σοκολάτας
60 γρ. σοκολάτα Mars σε κομμάτια
¼ φλιτζανιού σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
¼ φλιτζανιού λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
Ανακατώστε το μισό παγωτό με τη σοκολάτα Mars σε μεγάλο μπολ. Βάλτε το παγωτό σε μακρόστενη φόρμα 14 x 21 εκ και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο. Βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Ανακατώστε το υπόλοιπο παγωτό με τα κομματάκια σοκολάτας (γάλακτος και λευκής) σε μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε το σε μακρόστενη φόρμα 14 x 21  εκ και σκεπάστε επίσης με αλουμινόχαρτο. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Τοποθετήστε μικρές μπάλες από το κάθε παγωτό σε μπολάκια και περιχύστε τες με το ζεστό Σιρόπι Σοκολάτας.
Σιρόπι Σοκολάτας
Υλικά
½ φλιτζάνι κρέμα
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κορνφλάουρ
1 κουταλιά νερό
2 ράβδοι mars (60 γρ.) ψιλοκομμένες
50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Ανακατώστε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα. Βάλτε τα στη φωτιά και ανακατώστε, χωρίς να βράσει το μείγμα και μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το κορνφλάουρ και το νερό και ανακατώστε το σιρόπι ζεσταίνοντας το μέχρι να βράσει και να πήξει. Απομακρύνετε το από τη φωτιά, προσθέστε τις ράβδους σοκολάτας Mars και την κουρβερτούρα και ανακατώστε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου