Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Οδεύουν οι άντρες στην εξαφάνιση?


Jenny uses evolutionary variation between distantly related mammals (humans, mice and Australian mammals such as kangaroos and platypus) to deduce how gene arrangment, function, and large-scale control evolved and how it works

Oι άνδρες, ισχυρίζεται η Αυστραλή επιστήμονας Jenny Graves, οδεύουν προς την εξαφάνιση.... και σίγουρα αξίζει να δώσουμε προσοχή στις θεωρίες της, διότι η Jenny Graves είναι μια Καθηγήτρια της Γενετικής με μεγάλη πείρα. Είναι πρόεδρος στο GSA και co-Chair στην Διεθνή επιτροπή Comparative Genetics Committee of the International Human Gene Mapping Workshops, και επίσης ιδρυτικός πρόεδρος της Cell Biology Society της Αυστραλία και Νέας Ζηλανδίας. Η πρόβλεψη της στηρίζεται στον αριθμό των γονιδίων στα ανδρικά και τα γυναικεία χρωμοσώματα και συγκεκριμένα στην «τρωτότητα», που παρουσιάζει το ανδρικό χρωμόσωμα Y. Το γυναικείο χρωμόσωμα Χ περιέχει 1.000 υγιή γονίδια ή και περισσότερα. Το «ισχυρό φύλο» έχει ανδρικό χρωμόσωμα Y, που ξεκίνησε με περίπου ίδιο αριθμό γονιδίων, ωστόσο με το πέρασμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών «εκφυλίστηκε» με αποτέλεσμα να απομείνουν λιγότερα από 100 γονίδια σήμερα.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, η  Dr. Graves υποστηρίζει ότι το χρωμόσωμα Y και κατ’ επέκταση οι άνδρες, θα εξαφανιστεί σε πέντε εκατομμύρια χρόνια. Άλλοι επιστήμονες όπως η Dr. Robin Lovell-Badge, βιολόγος στο Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Ιατρική Έρευνα, τονίζει ότι η παρακμή του χρωμοσώματος Y δεν είναι συνεχόμενη, καθώς το ανδρικό χρωμόσωμα δεν έχει χάσει κανένα γονίδιο τα τελευταία 25 εκατομμύρια χρόνια. Η Dr Jenny Graves είχε τελείωσει το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας το 1967 και μετά έκανε ένα PhD στη Molecular Genetics στο University of California,  Berkeley το 1971. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Αυστραία και ήταν Λέκτορας στο La Trobe University μέχρι το 2001. Σήμερα είναι Professor και επικεφαλής ερευνητικής ομάδας Comparative Genomics Research Group σχετικά με τη Βιολογία στα σχολεία στο Australian National University στην Καμπέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου