Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

60 Έλληνες σεφς θα παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα από όλη την Ελλάδα



 
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει ανακοινώσει την παρουσίαση της σύγχρονης Ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωκοινοβούλιο στις 10 Απριλίου 2013, από 60 Έλληνες σεφς, που θα ταξιδέψουν για αυτό τον σκοπό από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από πολλά σημεία της Ευρώπης. Η παρουσίαση γίνεται μετά από πρόταση του ελληνικής καταγωτής Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών «Alliance of Liberals and Democrats for Europe» στη Γερμανία κυρίου Γεώργιου Χατζημαρκάκη, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Jorgo Chatzimarkakis MEP
 Με τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Γαστρονομία σε σύγχρονη παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο», οι σεφ μας θα παρουσιάσουν στην εκδήλωση,  πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ, τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, και μάλιστα παρουσία 150 προσκεκλημένων. Η αποστολή υποστηρίζεται κι από κρατικούς φορείς, καθώς και από εταιρείες του χώρου, που συνεισφέρουν με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα προηγηθεί ημερίδα με ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα "Increasing Greek Productivity through Quality Boost και ομιλητές τους κυρίους:

Jorgo Chatzimarkakis MEP

Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture Development

Athanasios Tsaftaris, Greek Minister of Rural Development and Food

Giorgos Stavrakakis, Member of the European Parliament

Yiannis Boutaris, Mayor of Thessaloniki

Miltiadis Karoumbas, President of the Hellenic Chef's Club

Mr Klaus Hübenthal, Director of Dehoga Nordrhein-Westfalen e.V.

Welcome Speech by Commissioner Maria Damanaki