Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

2013 Awards Honor Extraordinary Leadership in Sustainable FoodGrowing Green Awards
Το γνωστό NRDC (Natural Resources Defense Council) ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τα ετήσια βραβεία 2013 για ανάπτυξη πράσινων βρώσιμων, τα Growing Green Awards, για 5η χρονιά, αναγνωρίζονται και τιμώντας πρόσωπα, που έχουν επιδείξει αυθεντικά και πρωτοπόρα ηγετικές ικανότητες στο πεδίο του βιώσιμου φαγητού. 
Μέσα από αυτό το εθνικό βραβείο το NRDC αναγνωρίζει τη συνεισφορά κάποιων γύρω από προχωρημένες οικολογικές πρακτικές καλλιέργειας, ενέργειες διαχείρισης για το Κλίμα και το νερό, συντήρηση φάρμας, κοινωνική ευθύνη από τη φάρμα μέχρι το πιρούνι...  Τα 2013 Growing Green Awards τίμησαν μια προσωπικότητα που ξεχωρίζει στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες: Παραγωγό τροφίμων (Food Producer) , Επιχειρηματικότητα (Business Leader),  Δίκαιο φαγητό (Food Justice Leader), και τον πιο νέο ηγέτη τροφίμων (Young Food Leader).
Growing Green Awards
FOOD PRODUCER  Russ Kremer, Heritage Acres / Frankenstein, MO
Γνωστός ως «Pope of Pork» (πάπας των Χοιρινών), ο Russ Kremer είναι 5η γενιά παραγωγός χοιρινού στο Missouri, ο οποίος μάχεται για χωρίς αντιβιωτικά χοιρινά - antibiotic-free livestock.
BUSINESS LEADER  Larry Jacobs,   Jacobs Farm / Del Cabo / Pescadero, CA
Για περισσότερα από 30 χρόνια είναι φάρμερ της Καλιφόρνιας, πρωτοπόρος για βιολογική παραγωγή, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να παράγουμε επικερδή φαγητό χωρίς χημικά.
FOOD JUSTICE LEADER Tezozomoc,  South Central Farmers Health and Education Fund / Buttonwillow, CA
Όταν στη πόλη του Λος Άντζελες υπήρξε φόβος ότι θα καταστρεφόταν ο μεγαλύτερος κήπος της κοινότητας το 2003, ο τοπικός ηγέτης Tezozomoc  μαζί με τη κοινότητα αμύνθηκαν. Έτσι 350 οικογένειες μεγαλώνουν μόνοι τους τα λαχανικά τους από τον 14 εκταρίων κήπο  South Central Garden, δίνοντας τη πιο σημαντική μάχη στην Αμερική για urban agricultural land use... δηλαδή χρήση της γης μέσα σε αστικά κέντρα!
YOUNG FOOD LEADER Brianna Almaguer Sandoval, The Healthy Corner Store Initiative / Philadelphia, PA
Η 30χρονη Brianna Almaguer Sandoval έχει μετατρέψει εκατοντάδες γωνίες – καταστήματα της Φιλαδέλφειας  σε οάσεις φρέσκων, υγιεινών φαγητών για χαμηλών εισοδημάτων κοινότητες. Ηγείται του «The Food Trust's Healthy Corner Store Initiative», δείχνει το δρόμο και το μονοπάτι για corner stores,  προσφέροντας την εκπαίδευση, τα εργαλεία και οικονομική ενίσχυση για να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

NRDC's 2012 Growing Green Awards winners    - τα βραβεία του 2012
Food Producer 2012: Gabe Brown, Brown's Ranch
Business Leader 2012: George Siemon, Organic Valley
Food Justice Leaders 2012: Lucas Benitez and Greg Asbed, Coalition of Immokalee Workers
Young Food Leader 2012: Andrea Northup, D.C. Farm to School Network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου