Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

16-18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, New York International Olive Oil Competition

Ο πρώτος διαγωνισμός ελαιολάδου θα διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη από τις 16 ως 18 Απριλίου (first annual New York International Olive Oil Competition), όπου περισσότερα από 600 έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από κάθε περιοχή θα κριθούν από ένα διεθνές πάνελ ειδικών. Όταν ολοκληρωθούν οι τρεις μέρες των δοκιμών, οι βαθμοί θα υπολογιστούν και τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη Τύπου στις 18 Απριλίου. Θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο των βραβείων στο International Culinary Center.
Ένα highlight της εκδήλωσης θα είναι ένα τριήμερο επαιδευτικό πρόγραμμα στο International Culinary Theater με γνωστούς ομιλητές, περιλαμβάνοντας συγγραφείς, ηθοποιούς, τη δημιουργό ταινιών Carol Drinkwater, τον chef Cesare Casella, τον έμπορο τυριών του Fairway Market Steven Jenkins, και την ιδρύτρια του Κέντρου International Culinary Center, την Dorothy Hamilton. Μετά τα σεμινάρια, όσοι παρακολούθησαν αυτά θα δειπνήσουν στο εστιατόριο του International Culinary Center « l’Ecole restaurant». Εστιατόρια σε ολόκληρη τη πόλη της Νέας Υόρκης θα προσφέρουν σπέσιαλ πιάτα με ελαιόλαδο, που βγήκε από ελιές που μάζεψαν οι σεφς αυτών των εστιατορίων... αφού χιλιάδες συμμετέχουν στον διαγωνισμό.


Ο διοργανωτής του event  και εκδότης των «Olive Oil Times», ο Curtis Cord, δήλωσε ότι ήταν η κατάλληλη ώρα να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη Νέα Υόρκη. Το ελαιόλαδο είναι τρομακτικά σημαντικό για τα ωφέλη στην υγεία, γιατί δίνει γεύση σε φαγητά, που απολαμβάνουμε και έχει τεράστια πολιτιστική αξία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ετήσιο γεγονός, όπου θα αναγνωρίζει τους αφοσιωμένους παραγωγούς των πιο αξιόλογων έξτρα παρθένων λαδιών της Γης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου