Τρίτη 9 Απριλίου 2013

12-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, Φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις»



 
Στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού με τίτλο «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» από τις 12 έως τις 14 Απριλίου 2013. Επίκεντρο θα είναι η πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, στην οποία θα πάρουν μέρος «μικροί» παραγωγοί, που διακρίνονται για ποιοτικά προϊόντα. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων ελληνικά τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, παραδοσιακά ζυμαρικά, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες από κάθε γωνιά της χώρας.
 
Σημαντικοί σεφ, όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Άρης Τσανακλίδης και ο Χριστόφορος Πέσκιας, θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα προϊόντα, που θα παρουσιαστούν από τους εκθέτες. Επίσης σεφ και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα δείχνουν πώς μπορούμε να φτιάξουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στην ενότητα «Μαέστρος της παράδοσης». 
 
Ακόμη οι επισκέπτες θα μάθουν πώς να ζυμώνουν ψωμί, να φτιάξουν αλλαντικά, τραχανά, λικέρ και γλυκά του κουταλιού και να πήξουν τυρί. Θα διοργανωθούν «Εργαστήρια γεύσης», με γευσιγνωσία κρασιών, τυριών, μικροζυθοποιίας και αλλαντικών.  Στην αυλή του χώρου της «Τεχνόπολις» θα πωλούνται σε μορφή τάπας σπεσιαλιτέ σεφ από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ διοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα» σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις», υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου