Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Τα νησιά Quirimbas της Mozambique, τα πιο ρομαντικά νησιά του κόσμου



 
Δεν είναι από τα συνηθισμένα τροπικά νησιά ατόλες, γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα απομονωμένο αρχιπέλαγος της Μοζαμβίκης, όπου μπορείτε να βρείτε ακόμη και τόσο μικρές νησίδες από άμμο,  μεγάλες αρκετά για δύο. Είναι τα νησιά Quirimbas Archipelago στη Mozambique... μάλλον ο απόλυτος προορισμός για ταξίδι του μέλιτος.  Τα νησάκια αυτά βρίσκονται κοντά στην διάσημη πια παραλία της Pemba στη βορειανατολική Mozambique
 
Εξερευνήστε τις 32 κοραλλιογενείς ατόλες των Quirimbas με μια παραδοσιακή βάρκα Arabian dhow.... το πλήρωμα τους θα σας οδηγήσουν στα μικρά αμμώδη νησάκια με τους φοίνικες και μοναδικούς κάτοικους τις θαλάσσιες χελώνες.  Κάθε βράδυ θα σας αφήνουν σε κάποια ερημική παραλία, για να φάτε φρέσκο ψάρι και να κατασκηνώσετε πάνω στην άμμο. 
 
Τα νησιά Quirimbas Islands βρίσκονται στον Ινδικό ωκεανό απέναντι από την  Pemba, με πρωτεύουσα το Cabo Delgado. Για την ακρίβεια το archipelago περιλαμβάνει 27 νησιά,  μερικά από αυτά είναι το Ibo, Matemo, Medjumbe, Quirimba, Metundo, Quisiva και Rolas Island... και που τα περισσότερα είναι ακατοίκητα.
 
Αυτά τα νησιά είναι περισσότερο γνωστά για τις υψηλής ποιότητας τοποθεσίες καταδύσεων, με πλούσια μοναδική υποθαλάσσια ζωή. Οι φανατικοί του είδους μπορούν να βρουν τοποθεσίες για βουτιές  με βάθος πάνω από 400 μέτρα. Το Εθνικό Πάρκο Quirimbas National Park, που ιδρύθηκε το 2002,  απλώνεται σε μια έκταση 7 500 km² και περιλαμβάνει τα 11 νοτιότερα νησιά. 
 
Τα Quirimbas Islands έχουν τεράστια πολιτιστική, ιστορική αξία με επιρροές από Πορτογαλία, Αραβική και Αφρικανική. Το νησί  Ibo, λόγω της θέσης του είχε γίνει σημαντικό εμπορικό κέντρο για χρυσό, ασήμι και ελαφαντοστό κατά τον 16ο – 19ο αιώνα.  
 
Τα ηλιόλουστα τροπικά νησάκια με τις παρθένες παραλίες και τον βυθό θησαυρό... διαθέτουν ίσως τους πιο πλούσιους κοραλλιογενείς υφάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Φωλιές χελώνων βρίσκονται στις παραλίες, αλλά και δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες, dugong... όλα θα τα βρείτε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου