Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Over 6,000 dead pigs in Shanghai river – Big Scandal



6.000 νεκρά γουρούνια στον ποταμό Huangpu στην Σαγκάη της Κίνας 
Μάλλον είναι ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο, που θα το θυμόμαστε χρόνια. Γέμισε ο ποταμός της Σανγκάης με χιλιάδες νεκρά γουρούνια και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, η δημαρχία της Σαγκάης ανακοίνωσε μέχρι τη Τρίτη είχε ανασύρει 5.916 κουφάρια χοίρων. Ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την περισυλλογή, τον καθαρισμό του νερού και τις εξετάσεις για ανίχνευση ιών.  Γίνονται τεστς στο νερό για ιούς και κυρίως για porcine circovirus. Η πόλη της Σανγκάης έχει γεμίσει πτώματα ζώων, που είτε θάβονται, είτε καίγονται.
Τα γουρούνια λέγεται ότι ρίχτηκαν στον ποταμό από χοιροτροφεία στα χωριά της επαρχίας Zhejiang, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί υψηλοί ρυθμοί θνησιμότητας με μέσο όρο να υπερβαίνουν τα 100 νεκρά ζώα ημερησίως. Ηεμφάνιση των νεκρών γουρουνιών στον ποταμό ξεκίνησε, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για διακίνηση κρέατος από νεκρά γουρούνια στην αγορά. Τη Τετάρτη, τα δικαστήρια στη Zhejiang φυλάκισαν 46 άτομα για παραγωγή μη ασφαλούς χοιρινού κρέατος από άρρωστα γουρούνια, τα οποία διακινήθηκαν στην αγορά από το 2010 ως το 2012. 
Τα σε αποσύνθεση ζώα μυρίζουν αφόρητα, αλλά οι Αρχές επιμένους ότι το νερό έχει παραμείνει ασφαλής. Στη πόλη Wenling κατασχέθηκαν 6.218kg (13,708lb) μολυσμένου χοιρινού κρέατος, ενώ στη περιοχή Jiaxing συνελήφθησαν 12 ύποπτοι και κατασχέθηκαν 12 τόννοι μολυσμένου χοιρινού.

Στην Αμερική έχουν αρχίσει ήδη διαμαρτυρίες για τη περιοχή της Αϊόβα, η οποία έχει μεγάλη παραγωγή κρέατος όχι μόνο χοιρινού, αλλά και βοδινού, πουλερικών... μολύνοντας το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου