Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

H νέα "κρητική" ασπιρίνη για κρυολογήματα και γρίπη



Μια μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο παρασκευάσθηκε από ομάδα Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ήδη τη κατέθεσαν ως παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αξιοποιώντας τις ευεργετικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων και συνδυάζοντας τες με τις αυστηρές προδιαγραφές της σύγχρονης φαρμακευτικής παρασκεύασαν τη κάψουλα μετά από 12χρονη έρευνα. Αναμένεται η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ, από τις ευρωπαϊκές αρχές και το FDA.
Εμπνευστές οι Καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς, Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος, ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.  Η φήμη της κρητικής ασπιρίνης έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, αφού τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά κι όμως το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής! Τα βασικά συστατικά της κάψουλας, δηλαδή τα τρία κρητικά βότανα διαλυμένα σε ελαιόλαδο, είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τις ιδιότητες τους αυτές. 
Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις, που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης και παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις. Επίσης η κάψουλα είναι αναλγητικό και αντιπυρετικό.  Η έγκριση της «κρητικής ασπιρίνης» αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ! Κι όπως είναι φυσικό, η φόρμουλα δεν αποκαλύπτεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου