Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

DNA αλόγου σε γνωστά ελληνικά προϊόντα



Σήμερα, 22 Μαρτίου, ο ΙΦΕΤ προχώρησε σε ανάκληση οκτώ ακόμα προϊόντων από την αγορά μετά την ανίχνευση DNA αλόγου, στο πλαίσιο εργαστηριακών ελέγχων.

Ειδικότερα DNA αλόγου ανιχνεύθηκε στα εξής προϊόντα:

- Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια “IFANTIS” σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g και ημ/νια λήξης 15/11/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%). 

- Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», 280 g, ημ/νια λήξης 5/5/2013, (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)

- Παριζάκι με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νια λήξης 6/6/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%). Παράγονται από την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, DNA αλόγου ανιχνεύθηκε και στα παρακάτω προϊόντα, τα οποία παράγονται από την εταιρεία “Τ&Τ Foods Α. Ε.” για την επιχείρηση «Χούτος Catering Α. Ε.»: Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ. Κ., 80g, κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ. Κ., 130g, κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ. Κ., 80g, κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ. Κ., 130 g.