Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

chef Diane Kochilas




Harvard University Dining Services present Greek Country Cooking with Diane Kochilas
H ελληνοαμερικανίδα Diane Kochylas, σεφ, συγγραφέας και πρέσβυρα της ελληνικής κουζίνας παγκοσμίως, έχει αναδείξει τη κουζίνα μας σε υψηλής αισθητικής γαστρονομία. Διοργανώνει σεμινάρια, workshops και δίνει συμβουλές σε Πανεπιστήμια, αεροπορικές εταιρείες κτλ, στο πώς να τρώνε ελληνικά. Η Κόχυλα, που ζει κυρίως στη Νέα Υόρκη, συμβουλεύει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard και το Υale για το πώς μπορούν να καλυτερεύσουν και να κάνουν πιο υγιεινό το φαγητό στις φοιτητικές τους εστίες. Στις 5 Απριλίου 2013 ανακοινώθηκε από τις σχετικές υπηρεσίες του Harvard University ότι θα γίνει εκδήλωση για την Ελληνική Κουζίνα με τη Daine Kochilas, 12:00 - 1:00 (EDT) στο Cambridge, MA. Το «Greek Country Cooking» είναι ο τίτλος του πιο πρόσφατου βιβλίου της.
 

Είναι μια γυναίκα, που λατρεύει το ελληνικό φαγητό, κριτικός φαγητού, σύμβουλος τριών πολύ σημαντικών εστιατορίων στις Η.Π.Α. (Pylos στην Νέα Υόρκη,  Axia στο Νιού Τζέρσι,  Avli στο Σικάγο, Volos στον Κανάδα..) και το σημαντικότερο πιστή στην αποστολή της  να διαδώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο το υγιεινό, νόστιμο Ελληνικό φαγητό. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς με καταγωγή από Ικαρία και ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Αθήνας και Ικαρίας.  Πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα μαγείρισσα δεν θα πρέπει να μη έχει ένα από τα 17 βιβλία μαγειρικής της Νταϊάν στη κουζίνα της...
 

H Κόχυλα ήταν για περισσότερο από 20 χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ενώ έχει αρθρογραφήσει για θέματα φαγητού σε μερικά από τα πιο έγκυρα ξένα μέσα - από τους New York Times μέχρι το καλύτερο φαγητό γαστριμαργικής κουλτούρας στον κόσμο το περίφημο Saveur, ενώ εμφανίζεται συχνά στην Αμερικανική τηλεόραση. Γνωρίζω την προτίμηση της για τα βιολογικά προϊόντα από την εποχή, που ήμουν αρχισυντάκτρια στο Biokosmos News, κάθε  καλοκαίρι παραδίδει μαθήματα ελληνικής μαγειρικής στο Glorious Greek Kitchen, μια σχολή, που έχει ιδρύσει με το σύζυγο της στην Ικαρία.  Επίσης έχει και το δικό της διαδικτυακό κανάλι το GreekFoodTv.
 

Είχε δηλώσει στον Τύπο: «Η αποστολή μου είναι να κάνω για την Ελληνική κουζίνα αυτό που έκανε η Julia Child για τη Γαλλική - να φέρω τη βαθιά γνώση μου και το πάθος μου για την πιο υγιή κουζίνα της Μεσογείου στο Αμερικάνικο ακροατήριο». Πάντα τονίζει ότι αυτό που κάνει την Ελληνική Κουζίνα να ξεχωρίζει είναι η απλότητά της, ο σεβασμός για πρώτες ύλες στην εποχή τους και η τάση να μην τις αλλάξουμε πολύ. Το υγιεινό στοιχείο το οποίο είναι παντρεμένο με καλοπέραση. Και, φυσικά, το γεγονός ότι η ελλ. κουζίνα περιέχει αμέτρητες συνταγές για χορταρικά, σαν κυρίως πιάτα, κάτι που πεινάει η Δύση να γνωρίσει τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου