Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ίντερνετ για τα ζώα... αλλά ίντερνετ και για εξωγήινους!



Ο μουσικός Peter Gabriel (των Genesis) και ο ειδικός πληροφορικής Vint Cerf έχουν δημιουργήσει το "Interspecies Internet", με σκοπό να επιτρέπουν στα ζώα να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με ανθρώπους on-line στο ίντερνετ. Το "Interspecies Internet" επισήμως παρουσιάστηκε στο πρόσφατο TED conference στο Long Beach. Αυτό το είδος ίντερνετ δημιουργήθηκε για να ερευνούν, ενθαρρύνονται και να παρέχεται επικοινωνία μεταξύ των ειδών. Επίσης θα μας βοηθήσει, όπως και μελλοντικά τα παιδιά μας, να γνωρίσουν τα άλλα είδη και νοήμονα πλάσματα, με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη.
Εκτός από την ομάδα του Gabriel και Cert,άλλη ομάδα ασχολείται με παρόμοιες εφαρμογές, με επικεφαλή τον MIT tech guru Neal Gershenfeld και τη ψυχολόγο Καθηγήτρια Diana Reiss, η οποία ασχολείται με τα δελφίνια και η οποία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας touchscreen keyboard, δηλαδή ένα πληκτρολόγιο αφής για να το χρησιμοποιούν τα δελφίνια.  O Peter Gabriel δήλωσε για το πρότζεκτ ότι θα βοηθήσει και τους πρωτοπόρους επιστήμονες στο πεδίο των μη ανθρώπινων θεμάτων και θα βοηθήσει να αναπτυχθούν τα κατάλληλα εργαλεία και εφαρμογές.
Σύμφωνα με τον Mashable, Cerf, αντιπρόεδρο στη Google, σκέφτονται να αναπτύξουν ένα "Interplanetary Internet" για να είναι έτοιμο για να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι με άλλους εξωγήινους πολιτισμούς. (Cerf is already working with NASA on standards for the 'Interplanetary Internet')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου