Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Γαστρονομικό σεμινάριο για Μοναστηριακή Κουζίνα από τη Ντίνα Νικολάου & τον Μοναχό Επιφάνιο 
Η γνωστή μας chef Ντίνα Νικολάου, η Le Monde Institute of Hotel & Tourism Studies και ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης της προ του Άθω περιοχής διοργανώνουν γαστρονομικό σεμινάριο, στο οποίο θα διδάξει ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός. Η εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού φεστιβάλ Mount Athos Area Gourmet 2013 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 13:00 στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde (Θεσσαλονίκης 45 – Μοσχάτο).

Το σεμινάριο έχει τίτλο «Γεύσεις από τον Άθωνα» και θα διαρκέσει από τις 27.5.13 μέχρι 2.6.13.  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιασθεί το Mount Athos Area Gourmet 2013 και ιδιαίτερα η θεματική ενότητα με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα»,ενώ η chef Ντίνα Νικολάου θα προλογίσει το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, που κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους και ο Μυλοπόταμος του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους θα παρουσιάσουν ποικιλία αγιορείτικων οίνων. H σεφ Ντίνα Νικολάου γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Είναι η πρέσβης της Ελληνικής Κουζίνας στην Γαλλία, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια.   

 
Αν και σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, τη κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής, με σπουδές  επαγγελματικής μαγειρικής στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού : Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenôtre. Συνεργάτης του περιοδικού «Γαστρονόμος», της εφημερίδας «Καθημερινή», εκπαιδεύτρια στην επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής «Chef dOeuvre»... θα τη δείτε συχνά στην τηλεόραση όπου μοιράζεται με το κοινό τη καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια. Στο Παρίσι προωθεί την Ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο «Evi Evane», ενώ την ταξιδεύει στα Φεστιβάλς Γαστρονομίας του κόσμου. 

Έχει γράψει  βιβλία μαγειρικής και μάλιστα «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef dOeuvre» απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου