Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης στη Πάτρα τη Πρωταπριλιά



Τον σεφ Βασίλη Καλλίδη τον γωρίσαμε μέσα  από τις τηλεοπτικές παρουσίες του στην Ελένη Μενεγάκη, αλλά και μέσω της δικής του επιτυχημένης εκπομπής με τίτλο «Food and the city» στο Mega. Όσοι βέβαια ασχολούνται με το χώρο των εστιατορίων ήξεραν τη δουλειά του πολύ νωρίτερα...  Προσωπικά τον γνώρισα σε μια πτήση επιστροφή από Κύπρο πριν ενάμισυ χρόνο περίπου, αν και το GOLDEN FLOWER MAGAZINE του είχε αποσταλλεί χρόνια πριν. Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 στις 20:00, το Miele Store Μιχαηλίδης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 74) και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ μας προσκαλούν σε μια γευστική συνάντηση με τον  σεφ Βασίλη Καλλίδη με αφορμή το βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές». Το βιβλίο έχει 216 σελίδες, οι φωτογραφίες είναι ΜΑΚΟS και η 1η έκδοση βγήκε τον Μάρτιο του 2012.
Ο σεφ Καλλίδης θα μαγειρέψει σε ειδικό event στο κατάστημα οικιακών συσκευών στη Νέα Εθνική οδό Πατρών Αθηνών, και παράλληλα θα παρουσιάσει στο πατρινό κοινό το βιβλίο του «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές». Ο ίδιος έχει πει «Έφυγα και γύρισα όλον τον κόσμο για να δοκιμάσω τα πιο παράξενα street food, τα πιο σπάνια θαλασσινά, την πιο φίνα γαλλική κουζίνα, τα πιο βρωμερά τυριά και το πιο ντελικάτο σούσι. Τότε κατάλαβα πως η μαγειρική είναι η μεγάλη μου αγάπη...» 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε μια οικογένεια νοικοκυραίων, που αγαπάνε το καλό φαγητό. Όπως λέει: «Ανάμεσα σε κατσαρόλια, που άχνιζαν, αέρινα φύλλα πίτας να ανοίγουν με τον πλάστη και τουρσιά να ωριμάζουν στα μπιτόνια, πήρα τα πρώτα μου γαστρονομικά ερεθίσματα.  Δεν θα μπορούσα να γίνω ούτε υδραυλικός ούτε δικηγόρος παρά μόνο μάγειρας...
Εγώ μαγειρεύω σαν ερασιτέχνης, με κούπες, ποτηράκια, κουταλάκια και αντί για χρονόμετρα, έχω απλώς "τον νου μου"

XOPHΓOI EΠIKOINΩNIAΣ: Κόσμος της ενημέρωσης, Max FM 93.4, Lepanto τηλεόραση, dete.gr EYΓENIKH XOPHΓIA OINOY Άγγελος Ρούβαλης